netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Open EventDe Dag van de Bewoner 2020

3 november 2020


Ben je al eens bij Renda’s Dag van de Bewoner geweest? Dan weet je ongetwijfeld dat het ons grootste, jaarlijks terugkerende evenement is. Met een sterke nadruk op inhoud én vorm presenteerden we elk jaar bijzondere sprekers, workshops en onverwachte ontmoetingen met het Renda netwerk. Dat alles rondom het thema bewoners: voor wie dóen we het nu eigenlijk allemaal?

Dit jaar wordt het een cursus over samenwerken in de hele keten. We beginnen bij de kern; jezelf. Vervolgens zoomen we in op het team en dan duiken we in het grotere plaatje: werken op het snijvlak van bewoners, je eigen organisatie en je samenwerkingspartners. Hoe zorg je er voor dat iedereen positief terugkijkt op een project? Wat kun je verwachten:

 • Het wordt praktisch en je gaat zelf aan de slag
 • Je krijgt handvaten waar je echt iets mee kunt
 • En even energiek en creatief als je van ons gewend bent
 • Ook online voldoende mogelijkheid om te netwerken


Dit jaar roepen we de maand november uit tot de Maand van de Bewoner. Met elke week interactieve webinars door inspirerende sprekers. Allemaal te volgen voor iedereen die zich aanmeldt. Geen keuzestress dus!

Aan bod komt onder andere: wie ben ik in een team? Hoe trek ik een project uit de sleur? Welke denkbeelden heb jij over participatie, en hoe ontwerp je een proces wat daarbij past? Maar ook de samenwerking: hoe vind je de goede samenwerkingspartners? Hoe constateer en benoem je een probleem, hoe laat je een project sneller slagen en ontwikkel je vervolgens een gezamenlijke aanpak? Hoe maak je het beladen onderwerp van geld transparant, en hoe krijg je commitment van je hele projectteam, inclusief bewoners?

Sessies
Mariëlle de Groot

Mariëlle neemt ons dit jaar mee en begeleidt de vier sessies. 
Lees meer over Mariëlle.

Helena Spits
Bouwzorg Fryslan
De factor mensen in je project
Van jezelf, tot teamleden tot teamopstelling samen in een project en de invloed daarvan. Na de sessie begrijp je waarom de factor mens een steeds grotere rol speelt in het bouwproces. En je krijgt handvaten waardoor je meer grip kunt krijgen op de factor mens.

Janneke de Cort
KnaapenGroep
Acupunctuur in je project
Hoe je reuzesprongen vooruit kan maken in je project, door piepkleine acties uit te voeren. Na de sessie sluit je af met een concreet plan voor een acupuntuurbehandeling die je direct kunt toepassen.

Marco Peetoom
Constructiever
Werken op het snijvlak van bewoners, je eigen organisatie en je samenwerkingspartners.
 


We werpen een blik op de toekomst
Neem je mee een kijkje in de toekomst tijdens onze Dag van de Bewoner? Laat je inspireren door innovatieve projecten en personen.

Inbo Architecten
Eindhoven is een stad van twee snelheden. In een aantal buurten stromen vooral bewoners met een laag inkomen in en aan de andere kant is Brainport Eindhoven een thuishaven geworden van internationale kenniswerkers. Deze twee snelheden verbindt Inbo in de inclusieve toren midden in Eindhoven.

SOR
De grootste seniorencorporatie van Rotterdam start een eigen woongroep. Een waarin jongeren en ouderen in het sociaal huursegment samenwonen, waarbij jongeren zorg gaan dragen voor de ouderen.

Woonbedrijf
Alex Janssen, teamleider van 60 buurtbeheerders bij Woonbedrijf, geeft vanuit zijn ervaring concrete tips. Hoe zet je een team in beweging en vloeit deze beweging door in de buurt? Alex en zijn team zijn praktisch, rechtvaardig én sociaal. Dat doen ze door binnen en buiten de lijntjes te kleuren.


Dat alles in een online setting die óók interactief zal zijn!
Elke dinsdag van de maand november van 10 tot 12u:

 • 3 november
 • 10 november
 • 17 november
 • 24 november

Ben je één of meerdere dinsdag(en) verhinderd? Geen probleem, dan ontvang je van ons alsnog de opname. Zodoende mis je niets van de inhoud.

Wij bij Renda hebben er ontzettend veel zin in om van de Maand van de Bewoner een onvergetelijke maand te maken. Vol inspiratie, concrete tips, maar ook discussie en dialoog met je vakgenoten. Ben je er bij?

Voor wie?

Iedereen die een rol speelt in de communicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Van bestuurder tot bewonersbegeleider, woonconsulent, klantbeheerder, buurtbeheerder, uitvoerder, projectleider, marketing- communicatiemedewerker en (product)adviseur. En natuurlijk ook voor bewoners. Juist samen kunnen we de volgende stap zetten en bewonerscommunicatie verbeteren!

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Kosten bedragen 245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en 395 euro voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar m.matthijssen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde. 

Annuleringsvoorwaarden
Tot twee weken voor aanvang, van de eerste online bijeenkomst, van de Dag van de Bewoner kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering na twee weken tot 48 uur voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

 • Tijd 10.00-12.00 elke dinsdag in november
 • Locatie Online
 • Onderwerp De Maand van de Bewoner
 • Kosten 245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / 395 euro voor niet-leden. GRATIS voor bewoners

Aanmelden voor dit event?

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren