jouw kennisnetwerk voor de bestaande bouw

RendakaffeeDe dag van de bewoner

23 november 2017

Renda organiseert

De Dag van de Bewoner 

Donderdag 23 november 2017

Tussen de oren van professionals bij corporaties, groot onderhoudsbedrijven, bouwers en leveranciers is steeds meer plaats voor de rol van de huurder. Met de verduurzaming van woningen hoog op de agenda, beseft de professional dat de huurder een belangrijke sleutel is voor het succes van een renovatie. De nieuwe woningwet helpt daarbij, evenals het steeds vaker gehoorde perspectief dat we binnen 30 jaar allemaal van het gasnet afgekoppeld worden.

Jullie, onze kennispartners, vroegen ons in 2017 nog veel meer aandacht te hebben voor het huurders perspectief. Dat doen we. Onder andere met de Dag van de Bewoner op 23 november. Een hele dag over jullie klant, de bewoner. Er zullen workshops te volgen zijn in onder andere: betaalbaarheid van wonen; vraag- gestuurd renoveren; communicatie- en participatie ondersteund door ICT; verduurzaming met of zonder huurverhoging; prestatie afspraken met gemeenten en huurders; bewoners profielen en slimme strategieën; verminderen van bewonersoverlast enzovoort. Op de Dag van de Bewoner wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Renda verkiezing: de Gelukkigste Bewoner. 

Renda Lanceert

Verkiezing van de Gelukkigste Bewoner

Welke bewoner is na de renovatie het meest gelukkig? Wie is dat in Nederland en welke corporatie is zo succesvol? In samenwerking met welke bouwer en of leverancier is dat gelukt? Wat hebben ze gedaan en hoe ? Renda roept haar kennispartners op om hun verhaal van hun Gelukkigste Bewoner in te sturen. Laat de huurder ons allemaal vertellen wat hem of haar gelukkig heeft gemaakt! Prof. dr. Anke van Hal neemt zitting in de jury. Binnenkort maken we de criteria voor de inzendingen bekend. Alle inzendingen worden gedeeld binnen ons netwerk. Op de Renda Dag van de Bewoner wordt de winnaar feestelijk in de schijnwerpers gezet en willen we van hem/haar het persoonlijke verhaal graag horen.

Bekijk hier de criteria en meld jouw gelukkigste bewoner aan via renda@aeneas.nl ovv Verkiezing van de Gelukkigste Bewoner.

Twee kennistafels

Een verdieping over bewonersprofielen, de toepassing en marketingstrategieën

Een kleine groep kennispartners (max 12 personen), waarin de hele keten vertegenwoordigd is, zal twee sessies volgen.

Sessie 1: Bewonersprofielen. Peeter Windt, senior marketeer in de bouw en gespecialiseerd in bewonersprofielen neemt de eerste sessie voor zijn rekening. Hij leert je hoe je kunt werken met bewonersprofielen en hoe ze zijn te verrijken door jullie eigen kennis en ervaring. Dat is een eerste aanzet voor de Renda renovatieprofielen. We leren van zijn praktijkvoorbeelden, waaronder die in samenwerking met de stroomversnelling. Je kunt ook je eigen op handen zijnde renovatie inbrengen. Samen helpen we je verder in het herkennen en beschrijven van de diverse type bewoners in jouw complex, wijk of project.

Sessie 2 borduurt verder op de eerste bijeenkomst. We weten dus wie er wonen. We leren nu van communicatieprofessionals manieren om de diverse bewoners te bedienen. Wat maakt de een gelukkig en de ander niet. We leren je hoe dat is te vertalen naar een (marketing) strategie. Op basis van de strategie(n) maken we een concreet stappenplan. Het resultaat is dat je geen tijd, geld en energie verspilt met een verkeerde benadering van een bewonersgroep. Je kunt nu afstemmen op de specifieke deelgroepen daarbinnen. Ook in deze sessie leren we van elkaar en van enkele goede praktijkvoorbeelden.

Aan de kennistafels is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max 12) en zijn alleen toegankelijk voor Rendapartners. Ze hebben plaats op de dinsdag ochtenden 20 en 27 juni. Let op, je meld je aan voor beide sessies! Aanmelden voor deze verdiepingssessie kan via deze link.

Marktdata gedreven bewonersprofiel

"Corporaties transformeren van een traditionele aanbieder van woningen tot marktgerichte organisaties. Bouwbedrijven spelen hierop in door - naast de technische en financiële parameters – ook een visie op de bewoners van een complex te geven. Al is het maar voor een aanpak om snel draagvlak te kunnen verkrijgen.

Met marktdata worden vooraf en anoniem voorkeuren en huishoudkenmerken gepeild. Dat geeft de onderbouwing en inspiratie om renovatie en communicatie goed op de lokale doelgroep af te stemmen. Een indeling in bewonersprofielen houdt het overzichtelijk."

Peeter Windt, Windtsnelheid Vastgoed Marketing Advies

Kosten

  • Deelname aan de twee kennistafels kost 395 per persoon
  • De Dag van de Bewoner 295 per persoon
  • Combinatie ticket, 595 per persoon

details

  • Tijd 9.00 -17.00
  • Locatie Midden Nederland
  • Onderwerp Renda organiseert een verkiezing voor de gelukkigste bewoner. Op de Dag van de Bewoner maken we de winnaar bekend en kun je diverse workshops rond dit thema volgen.
  • In samenwerking met HomeMates
  • Kosten Deelname aan de twee kennistafels kost € 395 per persoon / De Dag van de Bewoner € 295 per persoon / Een combinatie ticket kost € 595 per persoon

Aanmelden voor dit event?

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren