Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

De Dag van de Bewoner 2020

Open Event 3 november 2020


Ben je al eens bij Renda’s Dag van de Bewoner geweest? Dan weet je ongetwijfeld dat het ons grootste, jaarlijks terugkerende evenement is. Met een sterke nadruk op inhoud én vorm presenteerden we elk jaar bijzondere sprekers, workshops en onverwachte ontmoetingen met het Renda netwerk. Dat alles rondom het thema bewoners: voor wie dóen we het nu eigenlijk allemaal?

Dit jaar wordt het een cursus over samenwerken in de hele keten. We beginnen bij een respectvolle samenwerking op het snijvlak van bewoners, je eigen organisatie en samenwerkingspartners. Vervolgens zoomen we in op het team en dan duiken we in de kern; jezelf. Wat kun je verwachten:

  • Het wordt praktisch en je gaat zelf aan de slag
  • Je krijgt handvaten waar je echt iets mee kunt
  • En even energiek en creatief als je van ons gewend bent
  • Ook online voldoende mogelijkheid om te netwerken

Dit jaar roepen we de maand november uit tot de Maand van de Bewoner. Met elke week interactieve webinars door inspirerende sprekers. Allemaal te volgen voor iedereen die zich aanmeldt. Geen keuzestress dus!

Mariëlle de Groot
Mariëlle neemt ons dit jaar mee en begeleidt de vier sessies. Mariëlle heeft ruime ervaring als projectmanager van maatschappelijke projecten zoals herstructureringen, energietransities, wijkplannen en maatschappelijk vastgoed.
Lees meer over Mariëlle.Wat gaan we in de sessies behandelen?

3 november - Respectvolle samenwerking tussen bewoners, je eigen organisatie en stakeholders

Werken in maatschappelijke projecten betekent dat je je vaak tussen drie vuren in staat: aan de ene kant de wensen van de bewoners en aan de andere kant de randvoorwaarden en (on)mogelijkheden vanuit je eigen organisatie en de partijen. In dit Webinar laten we zien hoe je door respectvol samenwerken een project realiseert waar alle betrokkenen blij van worden.
Lees meer over deze sessie.
Marco Peetoom en Jan Rotteveel
Constructiever
Frank van Dooren
Voormaling bestuurder ZVH


10 november - De factor mensen in je project
Van jezelf, tot teamleden tot teamopstelling samen in een project en de invloed daarvan. Na de sessie begrijp je waarom de factor mens een steeds grotere rol speelt in het bouwproces. En je krijgt handvaten waardoor je meer grip kunt krijgen op de factor mens.
Lees meer over Helena en haar sessie.
Helena Spits
Bouwzorg Fryslan


17 november - Acupunctuur in je project
Hoe je reuzesprongen vooruit kan maken in je project, door piepkleine acties uit te voeren. Na de sessie sluit je af met een concreet plan voor een acupunctuurbehandeling die je direct kunt toepassen.
Lees meer over Janneke en haar sessie.
Janneke de Cort
KnaapenGroep


24 november - Je reptielenbrein komt in actie
Wat gebeurt er als de accu leeg is? Dan komt je reptielenbrein in actie. En niet alleen bij die bewoner, maar ook bij jou als projectleider, teamlid, bestuurder of bouwvakker. Met alle gevolgen van dien: in de reptielenmodus worden we door wezenlijk andere en behoorlijk dwingende gedragsmechanismes ‘bestuurd’. Hoe richt je je processen zo in dat je lege accu's voorkomt, en wat doe je als dat toch gebeurt?
Lees meer over Niels en zijn sessie.
Niels Götz
Delen Duurzame Energie

De 5 minuten van de toekomst 
In een korte video neem je een kijkje in de toekomst tijdens onze Dag van de Bewoner. 

Inbo Architecten
Eindhoven is een stad van twee snelheden. In een aantal buurten stromen vooral bewoners met een laag inkomen in en aan de andere kant is Brainport Eindhoven een thuishaven geworden van internationale kenniswerkers. Deze twee snelheden verbindt Inbo in de inclusieve toren midden in Eindhoven.

Eigen Haard
Door Corona een andere werkwijze en deze slaat aan!

Woonbedrijf
Alex Janssen, teamleider van 60 buurtbeheerders bij Woonbedrijf, geeft vanuit zijn ervaring concrete tips. Hoe zet je een team in beweging en vloeit deze beweging door in de buurt? Alex en zijn team zijn praktisch, rechtvaardig én sociaal. Dat doen ze door binnen en buiten de lijntjes te kleuren.


Dat alles in een online setting die óók interactief zal zijn!
Elke dinsdag van de maand november van 10 tot 12u:

  • 3 november
  • 10 november
  • 17 november
  • 24 november

Ben je één of meerdere dinsdag(en) verhinderd? Geen probleem, dan ontvang je van ons alsnog de opname. Zodoende mis je niets van de inhoud.

Wij bij Renda hebben er ontzettend veel zin in om van de Maand van de Bewoner een onvergetelijke maand te maken. Vol inspiratie, concrete tips, maar ook discussie en dialoog met je vakgenoten. Ben je er bij?

Voor wie?

Iedereen die een rol speelt in de communicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Van bestuurder tot bewonersbegeleider, woonconsulent, klantbeheerder, buurtbeheerder, uitvoerder, projectleider, marketing- communicatiemedewerker en (product)adviseur. En natuurlijk ook voor bewoners. Juist samen kunnen we de volgende stap zetten en bewonerscommunicatie verbeteren!

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Kosten bedragen 245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en 395 euro voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar m.matthijssen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde. 

Annuleringsvoorwaarden
Tot twee weken voor aanvang, van de eerste online bijeenkomst, van de Dag van de Bewoner kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering na twee weken tot 48 uur voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

Datum & tijd

Dinsdag 3 november 2020
10.00-12.00 elke dinsdag in november


Onderwerp

De Maand van de Bewoner


Locatie

Online


Kosten

245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / 395 euro voor niet-leden. GRATIS voor bewoners

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren