netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Open EventDe Dag van de Bewoner 2020

3 november 2020


Ben je al eens bij Renda’s Dag van de Bewoner geweest? Dan weet je ongetwijfeld dat het ons grootste, jaarlijks terugkerende evenement is. Met een sterke nadruk op inhoud én vorm presenteerden we elk jaar bijzondere sprekers, workshops en onverwachte ontmoetingen met het Renda netwerk. Dat alles rondom het thema bewoners: voor wie dóen we het nu eigenlijk allemaal?

Dit jaar wordt het een cursus over samenwerken in de hele keten. We beginnen bij de kern; jezelf. Vervolgens zoomen we in op het team en dan duiken we in het grotere plaatje: werken op het snijvlak van bewoners, je eigen organisatie en je samenwerkingspartners. Hoe zorg je er voor dat iedereen positief terugkijkt op een project? Wat kun je verwachten:

 • Het wordt praktisch en je gaat zelf aan de slag
 • Je krijgt handvaten waar je echt iets mee kunt
 • En even energiek en creatief als je van ons gewend bent
 • Ook online voldoende mogelijkheid om te netwerken


Dit jaar roepen we de maand november uit tot de Maand van de Bewoner. Met elke week interactieve webinars door inspirerende sprekers. Allemaal te volgen voor iedereen die zich aanmeldt. Geen keuzestress dus!

Aan bod komt onder andere: wie ben ik in een team? Hoe trek ik een project uit de sleur? Welke denkbeelden heb jij over participatie, en hoe ontwerp je een proces wat daarbij past? Maar ook de samenwerking: hoe vind je de goede samenwerkingspartners? Hoe constateer en benoem je een probleem, hoe laat je een project sneller slagen en ontwikkel je vervolgens een gezamenlijke aanpak? Hoe maak je het beladen onderwerp van geld transparant, en hoe krijg je commitment van je hele projectteam, inclusief bewoners?

Mariëlle de Groot
Wij starten onze reeks van vier webinars met Mariëlle de Groot, o.a. schrijfster van 'Projectmanagers geheimen'. Mariëlle heeft ruime ervaring als projectmanager van maatschappelijke projecten zoals herstructureringen, energietransities, wijkplannen en maatschappelijk vastgoed. Ze is mede-initiatiefnemer van drie sociale ondernemingen en auteur van het boek Projectmanagers geheimen. Als projectcoach begeleidt ze projectmanagers die meer uit zichzelf willen halen en het project aan willen pakken op een manier die bij hen past. Zij deelt enkele geheimen met ons en geeft handvatten bruikbaar voor iedereen.

We werpen een blik op de toekomst
Neem je mee een kijkje in de toekomst tijdens onze Dag van de Bewoner? Laat je inspireren door innovatieve projecten en personen, zoals Megamix.


Dat alles in een online setting die óók interactief zal zijn!
Elke dinsdag van de maand november van 10 tot 12u:

 • 3 november
 • 10 november
 • 17 november
 • 24 november

Ben je één of meerdere dinsdag(en) verhinderd? Geen probleem, dan ontvang je van ons alsnog de opname. Zodoende mis je niets van de inhoud.

Wij bij Renda hebben er ontzettend veel zin in om van de Maand van de Bewoner een onvergetelijke maand te maken. Vol inspiratie, concrete tips, maar ook discussie en dialoog met je vakgenoten. Ben je er bij?

Voor wie?

Iedereen die een rol speelt in de communicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Van bestuurder tot bewonersbegeleider, woonconsulent, klantbeheerder, buurtbeheerder, uitvoerder, projectleider, marketing- communicatiemedewerker en (product)adviseur. En natuurlijk ook voor bewoners. Juist samen kunnen we de volgende stap zetten en bewonerscommunicatie verbeteren!

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Kosten bedragen 245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en 395 euro voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar m.matthijssen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde. 

Annuleringsvoorwaarden
Tot twee weken voor aanvang, van de eerste online bijeenkomst, van de Dag van de Bewoner kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering na twee weken tot 48 uur voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

 • Tijd 10.00-12.00 elke dinsdag in november
 • Locatie Online
 • Onderwerp De Maand van de Bewoner
 • Kosten 245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / 395 euro voor niet-leden. GRATIS voor bewoners

Aanmelden voor dit event?

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren