netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Open EventDag van de Bewoner

14 november 2019


Een renovatieproject gaat pas door als 70% van de huurders instemt met de plannen. Bewoners te laat of onvoldoende betrekken kan ervoor zorgen dat het project helemaal geen doorgang vindt, of dat de tijdsduur en kosten aanzienlijk oplopen. Daarom is niet alleen de technische uitvoering, maar ook de sociale kant belangrijk bij een renovatie. Op de Dag van de Bewoner dompelen we je onder in de wereld van bewonerscommunicatie aan de hand van inspirerende voorbeeldcases, inzet van nieuwe technologieën en discussies met medevakgenoten.

Een renovatie is vaak heftig voor bewoners. Hun hele huis, hun thuis, wordt overhoop gehaald. Huurders goed voorlichten over wat er gaat gebeuren, hen meenemen in de plannen en hen begeleiden voor, tijdens en na de werkzaamheden zorgt voor meer tevredenheid, een groter draagvlak en een efficiënter renovatieproces. Kom op 14 november naar de Dag van de Bewoner en leer, inspireer en discussieer met anderen hoe je bewoners kunt enthousiasmeren voor de verduurzaming van hun woning, de vergroening van hun wijk en eigen leefstijl.

Programma

Samen met Ralf Embrechts, oprichter van de Quiet 500 en directeur van MOM Tilburg, gaan we nog een stapje verder en kijken we hoe we de energietransitie kunnen koppelen aan kansen voor (kwetsbare) bewoners op het gebied van werk en sociale cohesie. Uiteraard kijken we ook naar de afwegingen die je op het gebied van techniek maakt bij het verduurzamen van de huidige woningvoorraad en hoe je bewoners hierin meeneemt. Dagvoorzitter is theatermaker Lucas De Man.

In de deelsessies krijg je nieuwe inzichten en concrete voorbeelden over bewonerscommunicatie bij verduurzamingstrajecten. We sluiten de dag feestelijk af met de verkiezing van de groenste bewoner.

Deelsessies

Zeg, ken jij het stappenplan! - Bouwzorg Fryslan
Helena Spits laat zien wat bewonerscommunicatie over de hele breedte voor haar betekent en hoe zij daar als sociaal projectleider invulling aan geeft. Ze vertelt over haar intrinsieke motivatie, helpt je met het opzetten van een stappenplan voor bewonerscommunicatie en laat zien hoe zakelijk tekenen hierbij kan helpen. Lees meer

Achter de voordeur komen - Tiwos
Door bij bewoners achter de voordeur te komen, probeert Tiwos vraagstukken en problemen, met behulp van partners, op te pakken en waar mogelijk op te lossen of soms zelfs te voorkomen. In twee sessies wordt ingegaan op de thema's dubbele duurzaamheid en sociale incasso, ondersteund met inspirerende praktijkervaring. Lees meer

Duurzaamheid, who cares? - SOR
U denkt toch niet dat een 70-plusser zit te wachten op gevelisolatie, zonnepanelen, of HR++ glas? Nee, onze ouderen willen een duurzaam, gezond en comfortabel leven. Ze willen vitaal blijven en zich veilig voelen. Kortom: er toe doen! Vanuit SOR vinden wij het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze behoefte samen met ouderen in te richten. Tijdens onze workshop gaan we de dialoog aan hoe we ouderen beter kunnen bereiken over het thema duurzaamheid. Wat hebben zij nodig en wat kunnen wij voor hen betekenen?

Locatie

De Dag van de Bewoner vindt plaats in het Krachtstation in Utrecht. Een plek waar initiatieven uit Kanaleneiland, dat tot voor kort nog bekend stond als een probleemwijk, gestalte krijgen. In het pand bevinden zich diverse maatschappelijke bedrijven, studentenkamers, ateliers, een fitness en een lunchroom.

Nog even terugblikken op de Dag van de Bewoner 2018?
Bekijk dan hier het beeldverslag of lees het uitgebreide artikel.

Kosten
245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / 395 euro voor niet-leden.
Gratis toegankelijk voor bewoners.

Voor wie?

Iedereen die een rol speelt in de communicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Van bestuurder tot bewonersbegeleider, woonconsulent, klantbeheerder, buurtbeheerder, uitvoerder, projectleider, marketing- communicatiemedewerker en (product)adviseur. En natuurlijk ook voor bewoners. Juist samen kunnen we de volgende stap zetten en bewonerscommunicatie verbeteren!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Heb je vragen? Om ervoor te zorgen dat je meteen bij de juiste persoon terecht komt kun je ons het beste even bellen op 073-2051010.

Annuleringsvoorwaarden
Tot twee weken voor aanvang van de Dag van de Bewoner kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering na twee weken tot 48 uur voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang worden het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

  • Tijd 13.00u - 19.00u
  • Locatie Krachtstation, Amerikalaan 199, Utrecht
  • Onderwerp Hoe enthousiasmeren we bewoners voor de verduurzaming van hun woning?
  • Kosten 245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / 395 euro voor niet-leden. GRATIS voor bewoners

Programma

  • 12.30 - 13.15 uurInloop
  • 13.15 - 14.15 uurOpening door Lucas de Man en Ralf Embrechts. Hoe kunnen we de energietransitie koppelen aan kansen voor (kwetsbare) bewoners op het gebied van werk en sociale cohesie?
  • 14.15 -16.45 uurFestivalprogramma waarbij je zelf kunt kiezen bij welke deelsessies je aansluit
  • 16.45 - 17.30 uurVerkiezing de groenste bewoner
  • 17.30 - 19.00 uurWe sluiten af met een gezellig diner. Het moment om op een informele manier in contact te komen met vakgenoten en door te praten over bewonerscommunicatie en andere thema's die ons bezighouden

Aan- of afmelden voor dit event?

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren