Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Acupunctuur in je project

29 september 2020

Teammanager & creatief bruggenbouwer bij KnaapenGroep | innovatie | bewonerscommunicatie | renovatie | teamgeluk |

Wij stellen aan je voor: Janneke de Cort van KnaapenGroep. Janneke is verantwoordelijk voor de strategie en praktische uitvoering van de communicatie binnen Knaapen. Ze geeft voor en tijdens renovaties onder meer teambuilding workshops. Om de bouwpartners en projectleden op één lijn te krijgen en zo efficiënt en prettig mogelijk samen te werken.

KnaapenGroep investeert in de sociale kant van renovaties en zien in de dagelijkse praktijk dat dit ‘onderhoud met gevoel’ werkt. Dat betere communicatie en samenwerking de bewoners helpt om een renovatie goed door te komen. En dat het tijd en kosten bespaart en veel leuker samenwerkt.

“80% van de faalkosten in de bouw komt voort uit slechte communicatie en samenwerking. Daar wil ik verandering in brengen.”


Sessie op 17 november: Acupunctuur in je project
Hoe je reuzesprongen vooruit kan maken in je project, door piepkleine acties uit te voeren.
Janneke de Cort heeft tijdens de vorige Dag van de Bewoner verteld over acupuntuurbenadering om projectteams te ondersteunen in hun teamopdracht en zich krachtiger te laten voelen. Het gaat kleine speldenprikjes/acties die een groot effect hebben.

Een voorbeeld
Er was een projectteam dat werkte in een lastige wijk waarbij ondermijning plaats vond gedurende een langere periode. Vervolgens is het team bijeengeroepen voor een lunchbijeenkomst op de hei. Voor iedere projectteamlid lag er een bedankje klaar met een briefje waarop een uitgebreid compliment stond geschreven. Deze complimenten werden hardop voorgelezen aan deze persoon en het team als geheel. Diezelfde dag viel er bij de desbetreffende medewerker een kaartje in de bus met dezelfde tekst, zodat ook de partner van deze persoon dit compliment onder ogen kreeg.

Een klein gebaar, met grote impact:

  • De projectteamleden voelden zich gezien en gewaardeerd;
  • De lastige situatie waar het team langere tijd in zat werd erkend.
  • Er ontstond ruimte in de groep om de negatieve gevoelens die hoorden bij die lastige situatie te uiten, waardoor de druk van de situatie voor ieder draaglijker werd.
  • Thuis gebeurde hetzelfde: partners voelden de erkenning voor de lastige situatie waar zij thuis ook vaak de gevolgen van ondervonden en konden trots zijn op hun partner door de complimenten.


Tijdens dit webinar ga je zelf aan de slag met het bedenken van speldenprikjes voor projecten waar je aan werkt met als doel:

  • Om een project te versnellen
  • Een team te bouwen
  • Een samenwerking in een team te verbeteren
  • Een participatieproces te versnellen
  • Een project dat vast zit los te trekken


Resultaat
Na de sessie sluit je af met een concreet plan voor een acupuntuurbehandeling die je direct kunt toepassen.


Dag van de Bewoner
Janneke neemt ons in haar sessie mee tijdens de Dag van de Bewoner. Dit jaar wordt de Dag van de Bewoner een cursus over de samenwerking met de hele keten. Volg vier webinars, op elke dinsdag in november. We beginnen bij de kern; jezelf. Vervolgens zoomen we in op het team en dan duiken we in het grotere plaatje: werken op het snijvlak van bewoners, je eigen organisatie en je samenwerkingspartners. Lees meer

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.
Energietransitie als sociale opgave

Meld je nu aan voor de Online Masterclass 'Energietransitie als sociale opgave' vanaf 21 januari.

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren