Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Wie is je vader, je moeder? Waar kom je vandaan?

Dag 2 Training Betekenisvolle Relaties in de Bouw. Evamarije Smit - 25 mei 2023

Op de tweede dag van de Training Betekenisvolle Relaties in de Bouw vertellen de deelnemers openhartig over zichzelf, waar ze vandaan komen, wie hun ouders zijn, welke waarden ze hebben meegekregen en wat ze daarvan meenemen naar hun werk. Aan de hand van het model Ik, Vak en Klant delen we met elkaar de mooiste persoonlijke verhalen. Waarom?

Omdat ons handelen beïnvloed wordt door de cultuur waarin we zijn grootgebracht. De plaats of het land van geboorte, je opvoeding en ervaringen bepalen en verklaren in belangrijke mate waarom je de dingen doet zoals je doet. Dit inzicht helpt om sterke kanten van jezelf optimaal te benutten en valkuilen te vermijden. Het besef dat dit voor iedereen geldt helpt bij meer begrip voor de ander.

Dat is precies wat er gebeurt deze dag; het delen van persoonlijke verhalen over opa’s en oma’s, landen, vrienden, relaties en werk geven kleur en diepgang. Vragen worden gesteld, twijfels verwoord, gevoelens geuit en pijn blootgelegd. Een groep ‘stoere’ mannen blijkt zich graag te willen uiten en gevoelens te willen delen. Iedereen luistert goed en aandachtig. Men moedigt elkaar aan, complimenteert elkaar en waardering en respect voor elkaar worden verwoord. Het contact in deze groep wordt steeds echter en hechter.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren