Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Professionaliseren in communicatie, houding en gedrag – als het mag.

Verslag dag 3 Training Betekenisvolle Relaties in de Bouw Evamarije Smit - 8 juni 2023

Mensen maken cultuur en andersom: cultuur maakt mensen. Wanneer je in een "spierballenbedrijf" werkt is het moeilijk daar een ander, zachter geluid te laten horen. Toch is dat wat de deelnemers van deze training graag willen: een andere manier van met elkaar omgaan, in de relatie opdrachtgever- en opdrachtnemer. Op de vraag wat een betekenisvolle relatie voor hen inhoudt zit iedereen op een lijn. Dat is een relatie gebaseerd op vertrouwen, respect, gelijkwaardigheid, gedeelde waarden zoals eerlijkheid, met begrip voor elkaars standpunt en met toegevoegde waarde van iedereen.

Maar hoe kom je daar? Door begrip te krijgen van de werking van ons brein, ons ego, ons afweermechanisme en het inzicht dat wij mensen alles behalve rationele wezens zijn. Het zijn onze gevoelens die ons gedrag voor het overgrote deel bepalen. Dat inzicht is de eerste stap in de richting van betekenisvolle relaties. Vervolgens zullen we onszelf onder de loep moeten nemen en nieuwe communicatievaardigheden moeten leren. Als je dingen wilt veranderen begint dat bij jezelf.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren