Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Terugblik op de eerste Renda Workshopdag

21 juni 2017

Op 30 mei hield Renda de eerste Renda workshopdag. We waren die dag te gast bij Woonbedrijf in Eindhoven en kwamen in kleine groepen bijeen om het over de volgende onderwerpen te hebben: asbest, gezond binnenklimaat, brandveiligheid, flora- en faunawetgeving en een gezond daken-DNA.

Hier lees je per onderwerp kort terug waar we het over gehad hebben. Ook kun je de presentaties downloaden en (nog eens) inzien.

Asbest: Van der Sanden Asbestsanering

De gezondheidsrisico’s van asbest zijn inmiddels bekend en iedere asbestsaneerder weet hoe hij het materiaal volgens de boekjes moet verwijderen. Toch kunnen corporaties vaak niet voorkomen dat er paniek uitbreekt wanneer er mannen in witte pakken door de straat lopen. Daarom is een goede communicatie met bewoners volgens Van der Sande essentieel: “Het is best lastig uit te leggen dat wij wel een pak moeten dragen en de bewoner twee meter verderop gewoon onbeschermd in de tuin mag zitten. Wanneer je daar niet over in gesprek gaat, kan er paniek uitbreken.”

Download hier de presentatie Ontwikkelingen Wet- en Regelgeving van SGS.

Download hier de presentatie van Van der Sanden Asbestsanering.

Daken-DNA: Fier Dakcontrol

Joost Stemkens legde de verbinding tussen veiligheid en conditie van daken. Daarbij nam hij Elko Petten van Vlindar mee om samen naar de aanscherpende regelgeving op het gebied van valbeveiliging te kijken.

We hadden het over de risico’s in de praktijk, wat er mis gaat en hoe je dat kunt voorkomen. Ook kwamen de ontwikkelingen in de markt, onder andere kwaliteitsborging en aangescherpte regelgeving, aan bod. Hoe maak je toekomstbestendige keuzes?

Download hier de presentatie van Fier Dakconrol om (nog eens terug) te lezen

Brandveiligheid: Faay

"Er worden zoveel eisen gesteld door gemeenten, dat er onnodige vertraging volgt bij renovatie en transformatieprojecten," aldus Jack van Schoonneveldt. De oplossing: weet wat er in het Bouwbesluit staat en sla de gemeente hiermee om de oren.

Belangrijke punten uit het Bouwbeluit werden daarom doorlopen. Hier vind je de presentatie over brandveiligheid en het Bouwbesluit terug. 

Gezond binnenklimaat: Aralco

Tijdens de workshop Gezond Binnenklimaat is het idee ontstaan om binnen Renda een werkgroep voor een gezonde lucht in woningen in het leven te roepen. Er is namelijk nog een lange weg te gaan: bij bewoners en ketenpartners bestaat nog (te) weinig bewustzijn over een gezond binnenklimaat. Maar, wat is gezond?

Lees hier het verslag van Evamarije Smit over de workshop Gezond Binnenklimaat.

Hier vind je de presentatie die op 30 mei werd gegeven door Aralco.

Flora- en faunawetgeving: Weijerseikhout

De Flora- en Faunawet is niet meer. De wet is sinds 1 januari 2017, samen met de Natuurbeschermingswet 1998 en de Boswet, opgegaan in de nieuwe Wet natuurbescherming. Dit met een drieledig doel: 1. bescherming van de biodiversiteit in Nederland, 2. decentralisatie van verantwoordelijkheden en 3. vereenvoudiging van regels.

Lees hier het artikel dat gemaakt werd naar aanleiding van de workshop.

Bekijk hier de presentatie van Marko Sinke, ecoloog bij LooPlan.

Foto's

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren