Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Renda workshopdag

30 mei 2017

Op 30 mei houdt Renda de workshopdag bij Woonbedrijf in Eindhoven. Flora- en faunawetgeving, risicomanagement en een gezond binnenklimaat zijn bij de onderwerpen, net zoals brand- en dakveiligheid. Ook brengen we de risico's rond asbest in kaart, zowel voor de bewoner als voor de corporatie. Wil je zeker zijn van een plekje op één van deze specifieke onderwerpen, schrijf je dan nu vast in.

Je kunt je via het aanmeldformulier onderaan deze pagina inschrijven voor de volgende onderwerpen:

Let op, je volgt maar één workshop. De andere workshops vinden plaats in andere zalen. Je krijgt hier enkel tijdens de borrel iets van mee. Uiteraard schrijft Renda een verslag van het event. Via het eerste dropdownmenu kun je je eerste keuze aangeven. Vul ook het tweede dropdownmenu in voor een eventuele tweede keuze. 

Maatschappelijk ondernemen én geld verdienen

Zeventig procent van alle inschrijvingen voor sociale huurwoningen komt al tijden van alleenstaanden. Denk aan starters, studenten, gescheiden mensen, hulpbehoevenden en senioren. Zij vormen de doelgroep van Cubicco. Met de slimme en innovatieve toepassing van hout in een modulair bouwsysteem van energie neutrale en levensloopbestendige woningen - het is inmiddels een gepatenteerde bouwmethode - , sleept het bedrijf deze april de Lighthouse Award 2017 binnen.

De jury was unaniem. Zorg dragen voor een betere wereld was dit jaar de rode draad van de verkiezing van de Lighthouse Award. Cubicco gelooft dat in de 21ste eeuw geld verdiend kan worden door sociaal-maatschappelijke problemen op te lossen. Zo is hun visie dat alleenstaanden graag samen alleen wonen, zonder dankjewel te hoeven zeggen. Vandaar de opzet van de woningen in hofjes (Cubicco community). De toepassing van veel licht, lucht en ruimte moeten eenzaamheid voorkomen. Daarbij is ook aan het milieu gedacht. Uit het juryrapport: Uit het juryrapport: ‘De modules zijn industrieel en tot op detail niveau uiterst precies geproduceerd. Ze kunnen onder begeleiding van een vakgeschoolde timmerman eenvoudig worden geassembleerd binnen 6 weken. De woningen zijn vervaardigd uit onbeperkt beschikbare, gezonde, biobased, hergroeibare materialen en onderhoudsarm.’

Lees verder...

Randy Riteco van Cubicco, of een van zijn collega’s, spreekt op deze workshopdag bij Woonbedrijf. Het concept is inmiddels ook in Amerika, de Caribbean en Zuid Amerika een succes. Wil je weten hoe dit zo gekomen is? Hoe je sociaal-maatschappelijk kunt ondernemen en tóch geld kunt verdienen? Wil je meer horen over het duurzame bouwprincipe, warmtezuil of hoe ze écht de eindgebruiker centraal stellen? Of hoe je binnen zes weken een woning neerzet en daarmee een maatschappelijk probleem helpt op te lossen? Vul dan het aanmeldformulier hieronder in! 

Aanmelden voor dit event?

details

Datum & tijd

Dinsdag 30 mei 2017
13.00-18.00 uur


Onderwerp

Diverse workshops rond wet- en regelgeving, veiligheid en gezondheid


Locatie

Woonbedrijf, Eindhoven


Kosten

Een workshop kost altijd 75 euro voor Renda-leden en partners en 125 euro voor niet-leden. Hierbij geldt dat onze leden en partners altijd voorrang hebben, mocht een event vol zijn.

In samenwerking met

Faay, Weijerseikhout, Van der Sanden Asbestsanering, Aralco, Fier Dakcontrol
Renda ©2022. All rights reserved.
Ga je mee op First Date?

Laat je verleiden!
Kom naar onze First Date op:
3 feb 15.30u.

Gratis webinar

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren