Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Brandveiligheid: de overheid overvraagt

13 april 2017

De overheid stelt vaak zwaardere eisen aan brandveiligheid dan de wetgever, stelt Jack van Schoonneveldt, voormalig brandweercommandant en nu directeur van vb&t Brandveiligheid & Milieu. Doodzonde, vindt hij. "Er worden zoveel eisen gesteld door gemeenten, dat er onnodige vertraging volgt bij renovatie en transformatieprojecten." De oplossing: weet wat er in het Bouwbesluit staat en sla de gemeente hiermee om de oren.

Een goed voorbeeld is het aantal vluchtwegen dat de overheid soms eist in bestaande bouw. Dit soort eisen is in bestaande bouw volgens Van Schoonneveldt vaak niet te realiseren. Daarbij zijn het te hogen eisen die volgens het bouwbesluit niet nodig zijn.

“Met kennis en de goede contacten kun je de waarde van bestaand vastgoed behouden en versterken. Brandveiligheid is niet een regeltje waar je aan moet voldoen; daar moet je je hard voor willen maken,” zegt Van Schoonneveldt.

Workshop over brandveiligheid

Op 30 mei geeft deze oud-brandweercommandant een workshop over brandveiligheid, het Bouwbesluit en gelijkwaardigheid. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan!

Deze workshop, mede mogelijk gemaakt door Renda-partner Faay, is ook interessant voor ontwikkelaars, aannemers en beheerders die panden willen transformeren of beleggers die panden in eigendom hebben. 

Reacties

Monique de Vos-Faay - Faay Vianen B.V. 21 april 2017 19:39

ik kom naar de workshop brandveiligheid

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren