netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Genomineerden voor 'De Gelukkigste Bewoner' bekend

ma 6 nov 2017

De zeven genomineerden voor de verkiezing van de Gelukkigste Bewoner zijn bekend: Bo-ex, Caspar de Haan, De Goede Woning, De Variabele, KnaapenGroep, SSW de Bilt en Woonbedrijf. De juryleden bestaand uit Anke van Hal, Niels Gotz en Ronald Paping, bepalen wie de gelukkigste bewoner is.

Genomineerden

Stichting Bo-ex nomineerde Tineke van den Haselkamp. Boven haar appartement werd een kleine windturbine geplaatst als testmodel. Tevens zit Tineke in de bewonerscommissie van de flat, waarbij ze zich actief inzet voor verduurzaming.

Caspar de Haan Renovatie & Onderhoud stelde de 81-jarige Clazien Munsters voor. Clazien woont al 31 jaar in een flatgebouw in Veghel, dat voor de bouwvak gerenoveerd werd. De woningen werden geïsoleerd, ramen werden vernieuwd, deuren geschilderd en asbest is verwijderd.

Woningcorporatie De Goede Woning stelde Meta en Aart Blom als Gelukkigste Bewoners voor. Meta en Aart wonen al veertig jaar in Waardenburg. Bij de laatste renovatie kozen Aart en Meta er in overleg met De Goede Woning voor om zelf het toilet, de douche en de vloer op te knappen.

Gonny Burgers is de Gelukkigste Bewoner volgens Vastgoedservice De Variabele. Sinds de renovatie aan haar flatgebouw in Nijmegen is een groot sociaal netwerk gekomen voor bewoners ontstaan. Sinds de verbouwing hebben zij een gezamenlijke huiskamer.

KnaapenGroep nomineerde Gertie Peelen uit Venlo. Gertie gaf de sleutel van haar woning af zodat er geklust kon worden. Bewoners konden tijdens de renovatie terecht in Tante Keet. Hier meldde Gertie zich aan als vrijwilliger om koffie te zetten.

SSW de Bilt koos Jan-Paul Berns als Gelukkigste Bewoner. De flat van Jan-Paul werd gerenoveerd tot nul-op-de-meter woning. Jan-Paul nam actief deel aan de klankbordgroep en stelde na afloop van de renovatie zijn woning beschikbaar voor belangstellenden.

De 74-jarige Bea Donk-Middel is volgens Stichting Woonbedrijf de Gelukkigste Bewoner. Bea woont al bijna haar hele leven in het Philipsdorp in Eindhoven. Gedurende de renovatie verhuisde Bea naar een wisselwoning op nog geen 500 meter van haar huis.

Juryleden Niels Gotz, Ronald Paping en Anke van Hal in druk overleg met Jetske Thielen over wie de Gelukkigste Bewoner wordt.

Dag van de Bewoner

Op 23 november, tijdens de Dag van de Bewoner, wordt de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt. Deze dag staat geheel in het teken van jullie klant, de bewoner. Meer informatie over de inhoud van de bijeenkomst en het aanmelden.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren