Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Wordt Jan Paul Berns de gelukkigste bewoner?

25 september 2017

Deze écht Biltenaar, Jan Paul Berns, woont al sinds 1984 aan de Van Houtenweg. Destijds huurde hij nog particulier, maar later werd de flat eigendom van woningcorporatie SSW de Bilt. Gelukkige bewoner Berns: “Toen ik nog particulier huurde, vond er weinig onderhoud plaats aan het gebouw. SSW maakte snel plannen voor een renovatie, maar dit mislukte omdat ze de zeventig procent niet haalde. Nu de boel uiteindelijk tóch is aangepakt, heb ik een prachtig huis waar ik nooit meer weg wil.”

Bewoners van de flat kregen voorafgaand aan de renovatie een uitgebreid draaiboek. Daarin stond precies wanneer, wat, waar ging gebeuren. “Als er iets afweek, vond je een briefje in de bus,” vertelt Jan Paul Berns, bewoner van het eerste uur. Hij is erg tevreden over de renovatie en dan bedoelt hij niet alleen het eindresultaat. “Tuurlijk, het was wel heftig, hier wonen tijdens de renovatie. Het was net kamperen tussen de verhuisdozen. Er stond een magnetron in de kamer, want ik had geen keuken meer. Ook de badkamer was buiten gebruik, maar ik kon douchen aan de overkant waar een rustwoning gecreëerd was. Dat was allemaal prima geregeld. Je kon ook een aantal dagen naar een wisselwoning, maar daar had ik zelf niet zo’n behoefte aan.”

Dit is een inzending van de Gelukkigste Bewoner. Ook een bewoner nomineren? Kijk hier! 

De renovatie heeft iets langer geduurd dan gepland, omdat er volgens Berns asbest werd gevonden in de kitranden van de kozijnen. Daardoor heeft de bouw even stilgelegen. Maar het feit dat bewoners zelf mochten kiezen uit badkamertegels, keukenkastjes en keukenblad maakt heel veel goed. Daarbij geniet Berns van het drie dubbeldikke glas en zijn eigen verwarming. “Voorheen hadden we een blokverwarming, nu kan ik zelf mijn temperatuur regelen. En dankzij de 266 zonnepanelen op het dak en de aardwarmte – we hebben geen gasafsluiting meer – zijn de energiekosten zo gedaald, dat ik er qua maandlasten op vooruit ben gegaan.”

Berns: “Ik ben echt heel blij met het eindresultaat. Voorlopig wil ik hier niet meer weg!”

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren