netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Vrij wonen in Waardenburg

do 5 okt 2017

De twee-onder-één-kapper aan de Rijnweg in Waardenburg wordt al veertig jaar bewoond door Meta en Aart Blom. Aart groeide op op nummer 11 in de straat. "Het is hier zo fijn wonen, niemand gaat er weg. Als er al eens iemand vertrekt, komt er vaak een zoon of dochter voor in de plaats." Het echtpaar is genomineerd als Gelukkigste Bewoners door woningcorporatie De Goede Woning. Want gelukkig, dat zijn ze zeker.

“De afgelopen veertig jaar hebben we twee renovaties meegemaakt,” vertelt Aart Blom. Hij komt zelf uit de bouw, dus heeft ook thuis flink de handen uit de mouwen gestoken. “De woningbouw heeft afgelopen renovatie de kozijnen en het dak vervangen en de woning volledig geïsoleerd met spouwmuurisolatie. Zelf hebben we het toilet, de douche en de vloer gedaan en de boel meteen maar gestukt en gewit. De houten vloer is vervangen door een betonnen met vloerverwarming.” Bij elke fase is opzichter Paul komen kijken. Aart: “Wij waren er open in, maar zij ook. We hebben nooit problemen met de woningbouw.”

Aart en Meta kozen ervoor om een groot deel zelf op te knappen, zodat ze geen huurverhoging kregen. De Goede Woning vond dat goed, mits ze mochten controleren of het netjes gebeurde. Aart is opgeleid tot timmerman, werd later voorman en eindigde als hoofd uitvoerder in de bouw. Ze kregen het vertrouwen om zelf een en ander aan te pakken. “Paul komt ook wel eens even een bakkie doen. Dan zeggen ze in de straat: zat Paul weer bij jou?”

“Het sociaal contact hier is heel goed. We houden de boel goed in de gaten voor elkaar,” vertelt Meta die eigenlijk uit Zaltbommel komt en in het begin best een beetje heimwee had. Maar nu zit ze hier heerlijk en geniet ze nog elke dag van het weidse uitzicht: “Koeien en schapen voor de deur, parkeren op je eigen terrein, de kinderen kunnen hier heerlijk spelen… Wat wil je nog meer? Wij gaan hier pas weg als we te slecht te been worden. We hopen hier voorlopig nog mooi te blijven zitten dus!”

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Dé bewoner bestaat niet

Kom op 11 oktober naar de Dag van de Bewoner en verdiep je in de identiteit van huurders in onze sector!

Bekijk het programma

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren