Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

De bewoner is de belangrijkste stakeholder

Evamarije Smit - 2 juli 2019

Opbouwend projectmanagement Constructiever B.V. en woningcorporatie ZVH (Zaandam) hebben vorig jaar met bewoner Bram Laterveer onze verkiezing van de 'meest betrokken bewoner' gewonnen. Dit jaar zullen zij, net als bij het Eurovisiesongfestival, de verkiezing hosten. Wie zijn Contructiever en ZVH?

Constructiever B.V. is het bouwmanagementbureau van Jan Rotteveel en Marco Peetoom die met een grote flexibele schil werken. De samenwerking met ZVH is een bijzondere: Constructiever houdt kantoor in huis bij ZVH, omdat de klanten dat graag willen, maar lunchen bijvoorbeeld niet samen. Marco Peetoom: “Dat is een bewuste keuze. We zijn een externe partij. Zo ervaren wij dat en zo worden we ook gezien door de medewerkers van ZVH. Maar de lijnen zijn superkort en dat werkt twee kanten op, fantastisch. We lopen makkelijk bij elkaar naar binnen om te sparren, over en weer vragen te beantwoorden en bij een eventuele escalatie snel te kunnen schakelen. Eens per maand rapporteren we over onze projecten naar de bestuurder.”

De autonomie van medewerkers

Onder directeur-bestuurder Frank van Dooren, die 1 juli afscheid heeft genomen van ZVH, is er veel veranderd. Hij heeft het traditionele organisatiemodel met de directeur aan het roer losgelaten. Van Dooren: “Het is geen beleid of besluit geweest maar de uitkomst van een proces, dat overigens nooit af is. Zelf geloof ik erg in de autonomie van medewerkers. Dat zit als het ware in mijn genen. Bij ZVH heb ik hiervoor veel ruimte geboden en het nemen van verantwoordelijkheden gestimuleerd. Toen er een manager wegging, waren het de mensen zelf die zeiden dat een nieuwe manager niet nodig was. Dat vind ik geweldig. Dit is wat je noemt een samensturende De autonorganisatie geworden, waarin iedereen gelijkwaardig is, maar niet gelijk. Iedereen beseft zich dat we elkaar nodig hebben, maar als het fout gaat ben ik eindverantwoordelijk - en terecht.”

Twee jaar geleden heb ik de hele afdeling Vastgoed opgeheven.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Han van Goeverden - Han van Goeverden bouwen wonen wijkontwikkeling 03 september 2019 13:49

Wat een mooi en herkenbaar verhaal! Ik weet zeker dat het zo werkt. Wanneer is die strijd tussen wonen en vastgoedafdelingen een keer afgelopen? Het draait toch om de bewoner en geld plus vastgoed zijn slechts middelen om je doel te bereiken. Dat versterkt elkaar toch?!

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren