netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Een man met een missie
Paul Terwisscha van Scheltinga
Paul Terwisscha van Scheltinga

do 25 september 2014

Martin Liebregts ken ik sinds de vorige eeuw. Maar ik heb hem pas echt leren kennen vanaf het moment dat ik in 2007 bij Woonbedrijf in Eindhoven manager Vastgoed werd. Ik was bij hem op bezoek ter nadere kennismaking en vertelde mijn ideeën en ervaringen over het uitvoeren van onderhoud en renovatie op ‘het moment van de klant’.

Martins ogen begonnen te glinsteren. In enkele minuten tijd schetste hij zijn weldoordachte visie op de serie van één; hoe de aanpak daarvan in componenten kan worden gestructureerd, de rol daarbij van de diverse leveranciers en de benodigde industrialisering van de gehele bouwkolom. De connectie tussen ons was gelegd, de middag was te kort.

De afgelopen zeven jaren heb ik het genoegen gehad regelmatig met Martin te sparren en te filosoferen over de (bouw)wereld. Het heeft mijn visie op mijn werk bevestigd, versterkt en verrijkt. Ook had ik het genot hem mee te maken in allerlei rollen: adviseur, wetenschapper, architect, inspirator, onderwijzer, redacteur, journalist, mediator en mentor. Martin was in elke rol volstrekt authentiek.

Samenwerken is kennis delen. Zijn kennis, visie en boodschap waren zo verinnerlijkt dat hij daar in elke context de dialoog over kon aangaan. Dit heeft hij bereikt door jaren van noeste, consistente arbeid, geduld en discipline. Martin was een man met een missie. Zijn gedachtegoed zal zeker voortbestaan. In die zin was hij zelf iemand uit de serie van één.

Adjunct directeur en manager vastgoed, Woonbedrijf

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Dag van de Bewoner 2020

Volg in november de Maand van de Bewoner in vier webinars

Meer informatie en meld je aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren