Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Bevlogen in duurzaamheid

Wikke Peters - 12 juni 2018

Van project naar beweging. "Duurzaamheid moet eerst landen in de onderbuik. En dan volgt de systeemwereld." Aan het woord zijn Luc Reusken en Robert Arts, manager vastgoed en coördinator duurzaamheid bij woningcorporatie 'thuis, dat onlangs de award voor de meest duurzame corporatie in Nederland won.

’Thuis kreeg de award naast mooie resultaten vanwege de integrale en organisatie brede aanpak. Reusken: “Die duurzaamheidslijn zit er echt verticaal in. We hebben intern vijftien duurzaamheidsambassadeurs. Al onze medewerkers krijgen coaching, van manager tot facilitaire ondersteuning.” Arts: “ ’thuis heeft leren en verbeteren als credo voor de organisatie. Dat betekent veel reflecteren op elkaar, en veel verbindingen leggen tussen de verschillende afdelingen.” Dat zie je terug in bijzondere initiatieven, beschrijft Reusken: “Zo is vrijdag kliekjesdag in het werklunchcafé, zodat er niet zoveel eten weggegooid hoeft te worden aan het eind van de week. Het is elke keer een verrassing wat we krijgen. En onlangs ging een medewerker bij een dakvervanging uit zichzelf op zoek naar een afbreekbaar alternatief voor asfaltshingles. Die waren iets duurder, maar wel een stuk milieuvriendelijker. Het is geweldig als iedereen in de organisatie op zijn of haar eigen manier bijdraagt, op een manier die past bij de eigen functie en binnen de eigen invloedsfeer. Onze medewerkers gaan die bevlogenheid steeds meer uitstralen.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

bekijk ook
zie ook
boek
Jan Rotmans-boekenpakket Jan Rotmans-boekenpakket

Bestel de bestsellers 'In het oog van de orkaan' en 'Verandering van tijdperk' van Jan Rotmans nu te...

€ 44,90
boek
Toolkit Duurzame Woningbouw II Toolkit Duurzame Woningbouw II

De succesvolle Toolkit Duurzame Woningbouw is geactualiseerd! De vernieuwde versie is aangepast aan...

€ 49,00
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren