netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Bevlogen in duurzaamheid
Wikke Peters

di 12 juni 2018
artikel

Van project naar beweging. "Duurzaamheid moet eerst landen in de onderbuik. En dan volgt de systeemwereld." Aan het woord zijn Luc Reusken en Robert Arts, manager vastgoed en coördinator duurzaamheid bij woningcorporatie 'thuis, dat onlangs de award voor de meest duurzame corporatie in Nederland won.

’Thuis kreeg de award naast mooie resultaten vanwege de integrale en organisatie brede aanpak. Reusken: “Die duurzaamheidslijn zit er echt verticaal in. We hebben intern vijftien duurzaamheidsambassadeurs. Al onze medewerkers krijgen coaching, van manager tot facilitaire ondersteuning.” Arts: “ ’thuis heeft leren en verbeteren als credo voor de organisatie. Dat betekent veel reflecteren op elkaar, en veel verbindingen leggen tussen de verschillende afdelingen.” Dat zie je terug in bijzondere initiatieven, beschrijft Reusken: “Zo is vrijdag kliekjesdag in het werklunchcafé, zodat er niet zoveel eten weggegooid hoeft te worden aan het eind van de week. Het is elke keer een verrassing wat we krijgen. En onlangs ging een medewerker bij een dakvervanging uit zichzelf op zoek naar een afbreekbaar alternatief voor asfaltshingles. Die waren iets duurder, maar wel een stuk milieuvriendelijker. Het is geweldig als iedereen in de organisatie op zijn of haar eigen manier bijdraagt, op een manier die past bij de eigen functie en binnen de eigen invloedsfeer. Onze medewerkers gaan die bevlogenheid steeds meer uitstralen.”

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Dag van de Bewoner 2020

Volg in november de Maand van de Bewoner in vier webinars

Meer informatie en meld je aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren