Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Trots zijn op je team

17 januari 2017

Met de komst van scheidsrechter Björn Kuipers is het eventseizoen officieel geopend. Renda-partners Talen Vastgoedonderhoud, Sikkens en De Variabele maakten dit event mede mogelijk en trapten het eerste event van 2017 af met hun visie op samenwerken. Daarna lag de bal bij Kuipers.

Zijn visie op samenwerken is helder: zorg dat je zelf mentaal en fysiek fit bent. Durf elkaar te corrigeren, heb vertrouwen in elkaar en wees trots. Trots op je werk en vooral op je team. “Als je morgenochtend niet met een gevoel van trots in de auto stapt op weg naar je werk, dan is het hoog tijd om iets anders te zoeken.” Kuipers’ geheim om naast topscheidsrechter, waarvoor hij 90 dagen per jaar van huis is, ook supermarkteigenaar en vader te zijn, is namelijk: doe wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en zorg voor een sterk betrouwbaar team om je heen. Zowel thuis als op je werk.

Tegenslag

Een winning team geeft passie, liefde en samenwerking. Maar wat als het niet goed gaat? Kuipers maakte het zelf mee toen de C1000 waar hij een paar miljoen in investeerde na drie jaar omgebouwd moest worden, omdat de keten werd opgekocht door Jumbo. Na jaren de beste supermarkt van Nederland te zijn geweest, was het zelfde personeel in de nieuwe winkel de weg kwijt. Nieuwe processen, nieuwe systemen, samenwerken met onbekenden die ergens op een hoofdkantoor ver weg zaten… Uit angst om producten te moeten weggooien, werd te weinig besteld en stonden klanten voor lege schappen. “De valkuil is om de tafel gaan en zeggen: ‘dit doen we niet meer, dat doen we niet meer, ik bestel zelf wel…’. Die fout maakte ook ik. Uiteindelijk ben ik in een helikopter boven mijn bedrijf gaan hangen, heb ik mensen op andere plekken gezet en afgelopen december zijn we de beste Jumbo van Nederland geworden. We zijn back!”

Belangrijk hierin is om vervolgens ook de successen te delen. “Ik kon zelf niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, maar dat was niet erg. Integendeel. Zíj hebben het gedaan. Die prijs is voor hen.”

Lees hier de verhalen van onze partners:

Vorige keer bij Björn Kuipers...

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren