Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Natuurlijk bouwen

Birgit Barten - 6 december 2021

Een huis dat volledig bestaat uit biobased materialen, circulaire bouwmethoden en verhalen over de veranderende waardeketen waar het onderdeel van is? The Exploded View wordt ook wel omschreven als de circulaire leefomgeving van de toekomst. Het huis werd tentoongesteld tijdens Dutch Design Week 2021 en Cas de Haan (Caspar de Haan) hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij een (circulair) steentje wilde bijdragen om dit huis te bouwen.

The Exploded View Beyond Building werd voor het eerst getoond tijdens de Dutch Design Week in oktober 2021 in Eindhoven. De expo-installatie kon die week live en online bezocht worden. Er zitten meer dan 100 natuurlijke bouwmaterialen in The Exploded View Beyond Building. “We tonen de einde- loze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld. Bijvoorbeeld materialen uit voeding, zeewier, (riool)water, aarde, funghi of zelfs onze eigen woonomgeving. Materialen van vandaag, morgen en overmorgen”, vertelt ontwerper Pascal Leboucq van Biobased Creations. “Je loopt door het huis en kunt alle materialen zien, voelen en ruiken. Elke kamer heeft een eigen verhaal.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.
Gluren bij de buren

Duurzaamheid zit in 3 facetten bij deze 'buurman': in innovatie, in sociale en duurzame inzetbaarheid en in grondstoffen. 

Sluit gratis online aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren