Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Columns

Een antwoord op de uitdagingen in de bouw

Duurzaam bouwen en duurzaam ondernemen; dat is de uitdaging waar de bouw komende jaren voor staat. Ook in bestaand vastgoed. En dat niet alleen. We krijgen ook te maken met een tekort aan goede vakmensen op de arbeidsmarkt. Hoe kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden?

Buitengewoon onderhoud, dat is waar mijn bedrijf, Orly & Endevoets, al 25 jaar voor staat. Bij het verduurzamen van gevels, daken en vloeren werken onze gespecialiseerde medewerkers met de modernste technieken. Ik wil gebruik maken van milieuvriendelijkere apparatuur en onze afvalstromen slim inrichten. Ook voer ik een duurzaam personeelsbeleid. Ik vind het belangrijk om te investeren in scholing en opleiding voor mijn mensen. Op die manier probeer ik een hogere kwaliteit, meer vertrouwen en meer loyaliteit bij mijn medewerkers te realiseren.

Acuut tekort aan goede vakmensen

Door het aantrekken van de markt is er in korte tijd een krapte op de arbeidsmarkt ontstaan en is het inderdaad moeilijker om goede vakmensen te vinden. Maar er is veel winst te halen door jongens met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. In mijn bedrijf doen we dat. We leiden hen op en begeleiden hen zodat ze mee kunnen draaien op de werkvloer. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vind ik erg belangrijk en dit is een manier voor mij om daar invulling aan te geven.

Ketensamenwerking werkt alleen op basis van vertrouwen in jezelf en elkaar

Ketensamenwerking is de nieuwe manier van samenwerken. Wat zou het fijn zijn als in de toekomst prijs niet meer de doorslaggevende factor is voor het gunnen van een opdracht, maar dat het echt gaat om kwaliteit. Als we open en transparant naar elkaar zijn over de gebruikte materialen en inzage geven in alle kosten, dan hebben klanten pas echt wat te kiezen. Misschien is het voor sommige partijen spannend om zo te werken, maar mijn ervaring is dat het echt werkt en de kwaliteit ten goede komt. De basis voor deze ketensamenwerking is natuurlijk wel vertrouwen in elkaar en in jezelf, maar dat spreekt eigenlijk voor zich.

Ik ben benieuwd naar uw ervaringen met sociaal ondernemen en met ketensamenwerking. Graag ga ik daarover met u in gesprek.

 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren