jouw kennisnetwerk voor de bestaande bouw

De renovatie heeft bewoners dichter bij elkaar gebracht

di 28 nov 2017

Gonny Burgers is afgelopen donderdag, tijdens de Dag van de Bewoner, uitgeroepen tot De Gelukkigste Bewoner. De Variabele heeft in opdracht van Talis afgelopen jaar het flatgebouw van Gonny in Neerbosch-Oost (Nijmegen) gerenoveerd. Hierbij zijn haar leidingen, douche, toilet en keuken vervangen.

De jury, bestaande uit Anke van Hal, Niels Götz en Ronald Paping, heeft in totaal zeven nominaties beoordeeld. Over het project van De Variabele is ze het meest te spreken. Grootste pluspunten zijn de informatiekalender, waarop bewoners konden zien op welke dag welke werkzaamheden plaatsvonden en de projecttelefoon voor vragen of problemen. Ook over Ari’s Place, de ontmoetingsplaats op het parkeerterrein, is de jury erg positief omdat bewoners hier de bouwhinder konden ontvluchten. Gonny heeft hier bardiensten gedraaid. Door Ari’s Place hebben de bewoners elkaar beter leren kennen en zijn er tijdens de bouw allerlei activiteiten, zoals koffie-uurtjes, ontstaan. Op dit moment sparen de bewoners om komende zomer samen een BBQ te kunnen houden. De Variabele heeft de bewoners dichter bij elkaar gebracht en dat is volgens de jury een prachtig resultaat. Ook prijst de jury de één op één aanpak van dit project, waarbij bij elke bewoner individueel is gekeken wat er in de woning aangepakt moest worden. Zo kreeg Gonny haar eigen cv-ketel, wat haar energielasten verlaagt. Volgens de jury dient de renovatie van de flats in Neerbosch-Oost absoluut als inspiratie voor andere renovatieprojecten.

De jury is niet over één nacht ijs gegaan en heeft bijna drie uur vergaderd alvorens Gonny als Gelukkigste Bewoner te kiezen. De top 3 word aangevuld door Gertie Peelen, wiens flat in Venlo is gerenoveerd door KnaapenGroep (in opdracht van Antares) en Jan Paul Berns, wiens flat in opdracht van SSW de Bilt tot nul-op-de-meter woning is gerenoveerd door De Verduurzamers. De jury waardeert de inzet en persoonlijke aanpak van KnaapenGroep. Zo is Gertie betrokken bij de planvorming van begin tot eind en heeft ze zelf haar woning in kunnen richten. Ook ‘Tante Keet’, waar bewoners die het lawaai beu waren terecht konden, bleek een groot succes. Over de renovatie van de flats van SSW de Bilt is de jury ook erg te spreken, voornamelijk omdat er werd overgegaan naar gasloze woningen, waardoor de energielasten flink gedaald zijn. Jan Paul heeft na afloop van de renovatie zijn woning beschikbaar gesteld voor belangstellenden die kennis wilden opdoen.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren