netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Open EventDag van de Circulariteit

16 april 2020

Circulariteit. Natuurlijk zijn we daarmee bezig. Maar het concreet toepassen is nog niet zo eenvoudig. Waar begin je? Hoe kom je tot een visie, en hoe geef je die visie handen en voeten? Wat zijn feiten, wat zijn fabels, en wat zijn inspirerende praktijkvoorbeelden?

Tijdens de Dag van de Circulariteit op 16 april gaan we op zoek naar verdieping binnen dit thema. Dat doen we in het plenaire gedeelte onder andere samen met oud-burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel, die aan de wieg stond van Eindhovens ontwikkeling tot slimste regio ter wereld. Hij stelt het overheidsbeleid rondom circulair bouwen ter discussie, en gaat met ons op zoek naar manieren waarop de sociale woningbouwsector gezamenlijk meer invloed, handelingsruimte én daarmee innovatie kan realiseren. Vervolgens laat 'Struikrover' Bernice Kamphuis je zien dat circulair denken en voorál doen op verschillende manieren kan. Zelf begon Kamphuis ooit met een gedurfde guerilla actie rondom groen in sloopgebieden. Inmiddels wordt ze veel gevraagd bij sloop-nieuwbouwprojecten.

In de daaropvolgende deelsessies geven we concrete voorbeelden van successen én leermomenten rondom circulariteit, en laten we zien hoe je de keten, inclusief de bewoner, intrinsiek motiveert. Je kunt onder andere de volgende deelsessies verwachten:

  • Kemkens: Hoe creër je intern draagvlak voor een thema als circulariteit?
  • Bouwbedrijven Jongen en HEEMwonen: Een update over het SUPERLOCAL project
  • Mastermate: Een circulaire economie mogelijk maken door samenwerken
  • W/e adviseurs: Een methodiek om de CO2-uitstoot van materialen te monitoren en ervaringen hiermee vanuit pilotprojecten

Benieuwd hoe deze dag eruit ziet? Lees dan hier het eventverslag van vorig jaar.

details

  • Tijd 10.00u - 16.00u
  • Kosten 245 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / 395 euro voor niet-leden. GRATIS voor bewoners

Aan- of afmelden voor dit event?

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren