Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Columns

De bouwvak is in zicht

Brechje Lubse
Al vroeg in het jaar zijn we ermee bezig: vakantie. Voor velen is de vakantieperiode immers nog een vastgesteld collectief moment in de maanden juli en augustus. Waar gaan we dit jaar naartoe? Wordt het zon, zee en strand, of worden het de bergen? Gaan we rondtrekken of kiezen we voor rust, wordt het kamperen of toch een hotel? Allemaal keuzes die we maken om het ons tijdens de vakantie zo aangenaam mogelijk te maken en waar we naar uitkijken. De weken tellen we vol vreugde af tot het moment dat de ‘grote’ vakantie begint.

Ondanks dat we weten wanneer de vakantie van start gaat, lopen we jaarlijks toch opnieuw tegen het fenomeen vakantiestress aan. Snel nog even dit, vlug nog even dat. Voor we de deuren sluiten en vertrekken, moet alles nog aan kant want het laten liggen tot na de vakantie is not done. Waarom leggen we onszelf die druk op? Is dat nog wel van deze tijd?

Formeel bestaat hij niet meer, de bouwvak. Maar desondanks sluiten veel bedrijven nog altijd collectief de deuren, gedurende drie weken in het zomerseizoen. Persoonlijk vind ik collectieve vakantiesluiting niet meer van deze tijd. Deze collectieve sluiting heeft mijns inziens dan ook directe invloed op de service en flexibiliteit van bedrijven in de richting van hun klanten en partners. Gespreid verlof heeft immers tot resultaat dat kan worden doorgewerkt. Het aspect tijd heeft hierdoor minder effect op de gemaakte afspraken en bijbehorende kwaliteit, maar dus wel direct effect op het aspect geld.

Daarnaast draagt gespreid verlof ook bij aan de tevredenheid van zowel de klant als zeker ook die van de werknemer. Klanten kunnen immers te allen tijden met hun vragen of opmerkingen bij je terecht. Werknemers wordt in dit geval de mogelijkheid geboden hun ‘grote’ vakantie op een ander moment dan het zomerseizoen in te plannen. Dit zal effect hebben op de keuzes van de vakantiebestemmingen en de prijzen.

Toch zit een collectieve vakantiesluiting nog in de cultuur van veel bedrijven opgesloten. Maar beetje bij beetje zie je bedrijven hier flexibeler in worden. Want ook in dit kader kan worden aangesloten bij Het Nieuwe Werken.

Senior strategisch adviseur Wonen-Leren-Werken bij Wonen Limburg

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren