Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

'Wij willen vooraan in de trein zitten'

13 april 2017

 

 

Wat is Sankomij voor bedrijf?

Sankomij Installatietechniek BV is een bedrijf met het hoofdkantoor in Veldhoven waar zo’n 80 mensen werkzaam zijn en een vestiging in Someren (LKS Installatietechniek) waar zo’n 20 mensen werkzaam zijn. Naast renovatie zijn wij ook actief in de nieuwbouw en hebben we een ketelvervanging en service- en onderhoudstak. Bij Sankomij en LKS is een aantal kernwaarden belangrijk: onderscheidend, innovatief, ontzorgen, kwaliteit, flexibiliteit en sociaal.

Welke van de Renda-thema's vinden jullie het belangrijkst en waarom?

Wij zijn erg geïnteresseerd in de thema’s ketensamenwerking en verduurzamen van de woningen. Beide thema’s gaan wat ons betreft hand in hand. Wat je op dit moment veel ziet is dat éénieder, zowel de aannemers als installateurs, in zijn eigen vakgebied bezig is met het verduurzamen van woningen en het realiseren van NOM-woningen en op korte termijn zit BENG (vervanger EPC) er ook aan te komen. Belangrijk is om in een vroeg stadium de experts bij elkaar te hebben zodat we elkaar kunnen aanvullen en completeren en zo op een juiste, volledige manier de opdrachtgever kunnen informeren.

Hoe helpen jullie de sector vooruit? 

Wij zijn al jaren ketenpartner in diverse ketens en proberen zo het beste uit de diverse ketens over te brengen naar de andere keten om zo het niveau in alle ketens te verhogen. Daarnaast zijn we zeer actief in het verduurzamen van bestaande woningen en nieuwbouw. Wij zijn geen bedrijf dat achterover gaat zitten en achterin de trein plaatsneemt, wij willen vooraan in de trein zitten en de trein mee besturen.

Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Het verduurzamen van de woningvoorraad van woningbouwvereniging. Zonder hierbij de bewoner qua wooncomfort en qua financiën uit het oog te verliezen. Bij renoveren en verduurzamen kijken we vaak naar cijfers en naar de technisch mogelijkheden, maar we moeten ons parallel daaraan afvragen of wat we bedenken ook comfortabel en betaalbaar is voor de bewoner. Zijn de kaders die aan NOM-woningen gesteld worden reëel en wordt de bewoner geen “gevangene” in zijn eigen huis als het om energieverbruik gaat. Belangrijk is nu het renoveren technischer wordt vanwege het verduurzamen dat het sociale aspect niet uit het oog verloren wordt. Voor verduurzamen is een draagvlak nodig, ook vanuit de bewoners die moeten er namelijk willen wonen.

Reacties

Robin Schattefor - Schattefor Coaching 20 april 2017 08:26

Mijn vrouw is districtcoordinator bij Woonbedrijf en attenderde mij op dit bericht. Ik verzorg o.a. De training " de monteur als ambassadeur" in De Plek in Veldhoven, waar ik woon en kantoor heb ( voormalig Vie d'Or gebouw aan de Noord Brabantlaan. Wellicht een aanleiding om deze training ook voor Sankomij monteurs te verzorgen? Zij zijn tenslotte het visitekaartje, ik gaf deze training onlangs met veel succes aan servicemonteurs van Kemkens Brandbeveiliging, zij mogen benaderd worden voor informatie: Danny Melis, hoofd servicedienst of Gerd Kemkens, directeur. Met alle plezier maak ik ern afspraak.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren