netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Verkiezing meest betrokken bewoner

do 26 apr 2018

Vorig jaar gingen we op zoek naar De Gelukkigste Bewoner. Gonny Burgers was de gelukkige. Haar flat in Neerbosch-Oost (Nijmegen) werd afgelopen jaar gerenoveerd. Dit jaar organiseren we weer een verkiezing, in samenwerking met winnaar De Variabele, die Gonny aanmeldde. Deze keer gaan we op zoek naar de meest betrokken bewoner.

We zoeken bewoners die betrokken zijn (geraakt) bij een renovatieproject. Bewoners kunnen hier op vele manieren bij betrokken zijn. Dit kan in de voorfase, door bijvoorbeeld mee te denken over hoe het eruit moet komen te zien, of in de uitvoeringsfase, bijvoorbeeld door het aanspreekpunt te zijn voor de bouwers. Ook bewoners die naar aanleiding van het project meer willen doen in de wijk, of een belangrijke rol hebben gespeeld om de bewoners van hun complex met elkaar in contact te brengen zijn voor ons belangrijke bewoners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wim, die tijdens de renovatie elke vrijdag zorgde voor een kopje soep voor zijn buren. Of Toos, die voorzitter is van de werkgroep renovatie. We moedigen je aan om mensen met een kwetsbare achtergrond aan te melden.

Wie verdient volgens jou de eretitel ‘meest betrokken bewoner’?
Meld hem of haar aan door uiterlijk 31 augustus een e-mail te sturen naar renda@aeneas.nl. Zowel corporaties, aannemers en bouwers als leveranciers en adviseurs kunnen deelnemen aan deze verkiezing. Er is dus concurrentie uit verschillende hoeken. Er zijn twee minimale voorwaarden om aan de verkiezing te kunnen deelnemen:

  1. De woning van de bewoner moet gerenoveerd zijn of er moet groot onderhoud hebben plaatsgevonden bij de bewoner thuis in de afgelopen 3 jaar.
  2. Het gaat om een huurder van een corporatie.

LET OP: Per organisatie mag je 1 bewoner aanmelden.

Alle organisaties die een bewoner aandragen ontvangen van ons een formulier met vragen waarmee ze kunnen verduidelijken waarom juist deze persoon verkozen zou moeten worden tot meest betrokken bewoner. Daarnaast zullen we vanuit Renda alle bewoners die voor de verkiezing aangemeld worden in het zonnetje zetten. Op 11 oktober, tijdens de Dag van de Bewoner, maken we de winnaar op feestelijke wijze bekend.

We zien je inzending graag tegemoet!

Jury

Reacties

bekijk ook

Nieuws

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren