Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Vergroenen voortuinen bij mutatie

Maartje Spunda - 23 april 2024

Elk huis verdient een groene voortuin! Zo'n tuin zorgt namelijk voor verkoeling in hete periode én leidt tot minder wateroverlast bij hevige regenval. Daarnaast is een groene tuin goed voor de biodiversiteit: want behalve mensen, vinden ook dieren, vogels en insecten een groene tuin fijn.

Daarom biedt Antares bij mutatie aan nieuwe bewoners de optie om een groene, onderhoudsvriendelijke voortuin te laten aanleggen. Onze partner GroenPlus zorgt voor de aanleg, de bewoner voor het onderhoud. Het is bewezen dat een mooie, nette tuin een gunstig effect heeft op de leefbaarheid in een wijk en het welbevinden van de bewoners. En daar worden we allemaal blij van!

Strak of natuurlijk

Niet iedereen heeft even groene vingers. Daarom bieden we twee varianten aan: ‘strak’ en ‘natuurlijk’. Bij de eerste variant heeft de bewoner dankzij de waterdoorlatende bestrating, vaste planten en een strakke blokhaag nauwelijks omkijken naar de tuin. Maar rekenen we wél af met hittestress en hevige regenval. De tweede variant heeft een groene uitstraling en natuurlijke vormen en is vooral geschikt voor mensen die het wel lekker vinden om geregeld even in de tuin te werken.

Bewoner verantwoordelijk

Verhuurmakelaar Najwa Dary legt uit hoe het werkt: “De nieuwe huurder kan in het intakegesprek aangeven of hij hierin interesse heeft en voor welke variant hij kiest. We spreken af dat de huurder zélf verantwoordelijk is voor het bijhouden van de tuin. Regelmatig onkruid wieden, de planten water geven in droge periodes en af en toe snoeien is voldoende. Wij schakelen daarna onze partner GroenPlus in. Binnen vier weken gaan zij naar de bewoner toe voor een eerste afspraak en bekijken daarna samen wanneer met de aanleg kan worden begonnen. Dat is soms seizoens- of weersafhankelijk. Is de tuin klaar? Dan gaan we in de loop van de tijd een keer kijken hoe de tuin erbij ligt. Want een mooie tuin, moet ook mooi blijven!”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren