Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Verduurzamen voorbij de standaard

- 2 juni 2023

Renoveren en verduurzamen tot de standaard leidt niet altijd tot het gewenste resultaat. Die conclusie trekt Nieman Raadgevende Ingenieurs in haar rapport 'Verduurzamen voorbij de standaard'. Ook Norbert Duijvelshoff, passiefhuis specialist bij Sto onderschrijft dat. "Verduurzamen is altijd maatwerk en de standaard volstaat niet om het comfort te verhogen, de levensduur te verlengen én de energienota maximaal te reduceren. Dat bereik je alleen door per woning de optimale maatregelen te treffen."

Er zijn tal van situaties denkbaar waar bij renovatieopgaven verder gegaan moet worden dan de standaard. Een constructie kan gebreken vertonen, woningen worden gesplitst of opgetopt. “Maar het meest actueel zijn de opgaven om te verwarmen met laag temperatuursystemen en het verlengen van de levensduur van woningen. Mede doordat er een groot tekort aan woningen is en stikstofproblemen zorgen voor een stagnatie van de nieuwbouw”, zegt Duijvelshoff.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren