Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Van probleem naar kans

Hoe betonschade tot verduurzaming leidde Dionne Verstegen - 29 juni 2021

De grootste aardgasvrije flat in Nederland. Dat is de Mozartflat in Tilburg als het complex eind dit jaar wordt opgeleverd. Als onderdeel van de Proeftuin Gasloos Tilburg worden 256 appartementen, verdeeld over 16 etages, aangepakt. Net iets minder dan de helft van de appartementen is in handen van WonenBreburg, de overige woningen zijn particulier bezit. De verduurzaming, bekend onder de naam 'Minder op de Meter Project', is een kans om andere problematiek ook meteen aan te pakken.

Het begon allemaal met betonrot in de balkonconsoles, in het najaar van 2017. Hierdoor mochten de balkons niet meer gebruikt worden door de bewoners. Het VvE bestuur liet onderzoek doen naar de oorzaak van de schade. Rens Heij is als portefeuillemanager van WonenBreburg nauw betrokken bij de VvE. “We vinden het belangrijk dat het bestuur van de VvE wordt gevormd door bewoners. In dit geval bestaat het VvE bestuur zowel uit particuliere eigenaren als huurders van WonenBreburg, dat is vrij uniek. Mooi om samen stappen te kunnen zetten naar een gezamenlijk doel.”

In dit geval was dat gezamenlijke doel een langdurige oplossing vinden voor de betonschade. De kosten voor de herstelwerkzaamheden kwamen neer op zo’n 8000 euro per woning. Een enorme investering, zeker voor de particuliere eigenaren. Het herstelplan werd dan ook afgewezen en de VvE moest op zoek naar een alternatief.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Susan Peek - Suelution 07 september 2021 09:00

Graag ontvang ik het volledige artikel van Dionne Verstegen dd 29-6-2021 over de Mozartflat in Tilburg met de titel "Van probleem naar kans".

Een rendering van de klimaatgevel zoals deze er straks uit komt te zien. Beeld: Balco
zie ook
boek
Essay, De Toekomst van de woningvoorraad Essay, De Toekomst van de woningvoorraad

De toekomst wordt bepaald door het verleden. Daarom moet je begrip hebben van wat er is gebouwd, voo...

€ 19,95
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren