Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Vaillant introduceert aroTHERM pure warmtepomp als hybride instapoplossing

woe 17 mei 2023

Vaillant introduceert de aroTHERM pure, een lichte en compacte lucht-waterwarmtepomp die uitermate geschikt is voor hybride systemen. De warmtepomp is voorzien van R32 split technologie en is beschikbaar in vermogens van 4, 6, 8 of 10 kW. Samen met een eenvoudige installatie en gunstige prijs-/kwaliteitverhouding is de warmtepomp een aantrekkelijke hybride instapoplossing voor zowel installateur als woningeigenaar. De Vaillant warmtepomp is vanaf najaar 2023 beschikbaar bij de groothandel.

Hybride instapoplossing

Met de nieuwe aroTHERM pure warmtepomp biedt Vaillant nu een aantrekkelijke instapoplossing voor hybride systemen die qua prijsstelling onder de succesvolle aroTHERM plus monobloc lucht-waterwarmtepomp is gepositioneerd. Door het compacte formaat en vermogens van 4 tot 10 kW kan voor ieder woningtype een passend hybride warmtepompsysteem worden ontworpen. Het nieuw vormgegeven binnendeel van het warmtepomp hybridesysteem kan bovendien met of zonder back-up heater worden geïnstalleerd. Mét backup heater is men optimaal voorbereid op een toekomstige all-electric situatie, indien men nu kiest voor een zogenaamde all-electric ready hybride opstelling.

De warmtepomp kan als add-on bij ieder type bestaande cv-ketel worden geplaatst of als onderdeel van een compleet nieuw verwarmingssysteem worden geïnstalleerd. In het laatste geval kan gelijktijdig een nieuwe Vaillant cv-ketel worden geplaatst. Dat geeft installateur, servicepartner en woningeigenaar de zekerheid van één merk voor het gehele systeem.

Naast hybride kan de warmtepomp tevens als all-electric oplossing worden toegepast in combinatie met een uniTOWER pure hydraulische toren voor warm tapwater.

Energiezuinig

De warmtepomp werkt tot -25°C buitentemperatuur voor verwarming. Met het hoogst haalbare energielabel A+++ voor verwarming en een COP van maximaal 5,3 (A7/W35) is de warmtepomp uiterst energiezuinig en komt hij in aanmerking voor geldende subsidies. Het koudemiddel R32 heeft een GWP (Global Warming Potential) van 675, wat aanzienlijk lager is dan andere veelvoorkomende koudemiddelen op de markt

De triVAI hybridemanager van Vaillant biedt gebruikers de mogelijkheid om zowel de actuele gas- als elektraprijs op te geven. Aan de hand van de buitentemperatuur berekent de regelaar vervolgens wat economisch gezien de meest voordelige optie is: de warmtepomp aanzetten of de cv-ketel gebruiken voor ruimteverwarming. Zo kunnen gebruikers optimaal besparen op hun energiekosten, zonder in te leveren op comfort.

De hybride warmtepomp maakt een stormachtige groei door in Nederland. Binnen de aangekondigde nieuwe normering van verwarmingssystemen per 2026 wordt de hybride warmtepomp voorgesteld als de standaard voor het vervangen van een bestaande cv-ketel. Met de introductie van de warmtepomp kunnen installateur en woningeigenaar nu kiezen uit meerdere type hybride oplossingen van Vaillant. De keuze zal afhangen van onder meer budget, comfortwensen en installatievoorkeuren.

Specificaties

Energielabel: A+++ COP: tot 5,3 EER: tot 5,0 Formaat (hxbxd) buitenunits: 700 x 975 x 400 mm (4 & 6 kW), 790 * 980 * 430 mm ( 8 & 10 kW) Vermogensbereik (A7/W35): 4, 6, 8 en 10 kW

Voor meer informatie over de warmtepomp, klik hier.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren