Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

TOPfit programma stimuleert vitaliteit

"Gedragsverandering is hard werken" Hélène van Pinxteren - 6 september 2023

"Ik dacht dat we gingen sporten", reageerde een van de deelnemers bij de introductie van het TOPfit programma van elk® groep wat beteuterd. Maar het vitaliteitsprogramma van dit bouw- en onderhoudsbedrijf is veel breder; het gaat om motivatie, energie en veerkracht. Een gezonde geest in een gezond lichaam en daarmee fittere medewerkers, die goed in hun vel zitten en de balans tussen werk en privé weten te verbeteren.

Voor het TOPfit programma schakelde elk® ‘vitaliteitsbedrijf’ Adaptics in, dat de afgelopen zes maanden een pilot draaide met in totaal 35 medewerkers in drie groepen. Coach Jacco Tempelman begeleidde deze groepen in drie maal drie groepssessies en voor iedere individuele deelnemer drie individuele (telefonische) gesprekken. De doelstellingen? Die bepaalden de deelnemers helemaal zelf.

“Vitaliteit gaat vooral over gedrag”, volgens Jacco. “Waarom vertoon jij bepaald gedrag in bepaalde situaties? Hoe ga je bijvoorbeeld om met stress, of met de werk/privé balans? Wat doet dat met jouw vrije tijd, met je ontspanning, je nachtrust; die zo belangrijk zijn zodat jij de volgende dag weer opgeladen kunt zijn?”

Het programma draait dus niet om fitness, maar komt wel ongegeneerd binnen in de privésfeer van de deelnemers. “Daar ligt inderdaad een uitdaging. Ik besteed dan ook een fors gedeelte van de eerste trainingssessie aan kennismaken met de deelnemers, proberen te achterhalen waarom ze aanwezig zijn bij het TOPfit programma en zorgen dat ze zich veilig voelen om te praten over persoonlijke zaken. Alles wat wordt besproken blijft binnen de groep.”

Vitaliteit gaat vooral over gedrag.

Jacco Tempelman

Breed spectrum

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren