Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

STEK'ers krijgen sleutel erfwoning

- 20 april 2023

Half april was het zo ver: de eerste bewoners van Zayaz, STEK ontvingen de sleutel van hun duurzame woning. Voor iedereen de start van een andere manier van wonen en samen leven. Mede doordat deze 30 woningen aan erven liggen - 15 woningen aan één erf - kunnen de bewoners een hechte gemeenschap vormen. De afgelopen maanden hebben ze elkaar al leren kennen via erfsessies. De STEK'ers mogen zelf het erfhart inrichten en het groen verzorgen. En er is ruimte om activiteiten te organiseren, zowel op het erf als in het toekomstige buurthart. De woningen zijn allemaal van hout en van hoogwaardige kwaliteit die voldoet aan dezelfde normen als van traditionele betonnen huizen. Volwaardige permanente bouw dus maar dan heel duurzaam en circulair. Deze woningen blijven 8 tot 15 jaar op deze locatie staan. Hierna verhuizen we ze en bewoners mogen mee. We zijn bezig met de volgende bouwfase waarin we 90 woningen plaatsen. We verwachten dat de eerste woningen hiervan eind dit jaar op hun plek staan.

Verlangend naar openheid en weidsheid

Met de sleutel in de hand en het huurcontract getekend, betreedt Marianne haar eigen stekkie. "Eindelijk is het zover. Ik ben er al maanden mee bezig dat ik hier ga wonen. Vroeger toen ik met mijn hondje hier bij de Maas ging wandelen dacht ik altijd: Wat fijn als ik dichtbij de rivier zou kunnen wonen. Die openheid en weidsheid. En nu is het zover. In een duurzame buurt tussen het groen. En met mijn erfgenoten: een aardige mix van jong en oud, alleenstaand, stelletjes en gezinnetjes van diverse afkomst. Ontzettend leuk. Ik vind het een fijn idee dat je met z'n allen voor het groen en de gemeenschappelijke ruimtes zorgt. En dat je een kleine gemeenschap vormt: niet zo individualistisch maar samen."

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren