Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Samen schilderen

19 december 2017

Bij Renda gaat het vaak over samenwerking tussen woningcorporaties, vastgoedbedrijven en leveranciers. Een mooi voorbeeld is de samenwerking die Woonbedrijf onlangs aanging met de vijf onderhoudsbedrijven Caspar de Haan, Dusol, elkĀ®, Liebreks en Van der Meijs. Door deze vijf partijen laat Woonbedrijf de komende vijf jaar het planmatig schilderonderhoud in haar woningen uitvoeren.

Woonbedrijf gaat met deze partijen dus een meerjarige, duurzame relatie aan. Door met vaste partijen samen te werken, wil de corporatie komen tot één uniforme werkwijze waarbij de partijen optimaal gebruikmaken van elkaars innovatiekracht.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Woonbedrijf laat de samenwerkingspartners gezamenlijke doelstellingen formuleren. Paul Terwisscha van Scheltinga, directeur Vastgoed: “Voorheen zeiden we: ‘Deze onderdelen moeten worden geschilderd, op dat moment, op deze manier’. Nu vragen we de schilders om één onderhoudsplan voor al onze 32.000 woningen. Dit wordt dan een gedeelde verantwoordelijkheid. We vertrouwen op het vakmanschap van de experts; ze leveren meer toegevoegde waarde, waardoor de kwaliteit verbetert en kosten dalen. Daar hebben de huurders van Woonbedrijf ook baat bij.”

Leren van elkaar

Ook voor de onderhoudsbedrijven is dit een unieke manier van samenwerken. Roel van Elk, voorzitter van de vijf onderhoudsbedrijven: “Woonbedrijf is een betrouwbare, vooruitstrevende opdrachtgever met een sterk sociaal karakter. De corporatie durft voorop te lopen in nieuwe ontwikkelingen. Dat inspireert ons. We zien een succesvolle en langdurige samenwerkingsrelatie voor ons, als gelijkwaardige partners met één gezamenlijk doel. Dat we gaan halen door steeds op een transparante manier kennis met elkaar te delen en te leren van elkaar.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren