Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Samen aan het werk

- 13 juli 2023

SW Vastgoedverbetering vindt het van groot belang dat er kansen worden geboden aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Binnen SW zijn er 60 medewerkers met allerlei verschillende achtergronden die hieronder vallen. Het vastgoedonderhoudsbedrijf biedt goede begeleiding, zorgt ervoor dat medewerkers op de juiste plek werken, zodat ze onderdeel worden van de gehele organisatie en ieders talent goed wordt ingezet. Het vastgoedonderhoudsbedrijf is met deze aanpak gecertificeerd op de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Sinds 2011 heeft de overheid Social Return on Investment (SROI) als voorwaarde opgenomen bij aanbestedingen. Opdrachtnemers worden hiermee verplicht om een bepaald percentage van de aanneemsom te besteden aan de inzet van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de duur van de opdracht.

In de praktijk blijkt deze werkwijze lastig te monitoren. Daarnaast hebben kwetsbare groepen juist behoefte aan rust en continuïteit. Gelukkig is SROI steeds vaker de aanleiding voor bedrijven om mensen vast in dienst te nemen en ze daarmee echt een kans te geven. Door duurzaam in hen te investeren maken bedrijven echt verschil. Door zich aan te melden voor het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen kunnen bedrijven hun inzet voor kwetsbare groepen vastleggen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.
Gluren bij de buren

Duurzaamheid zit in 3 facetten bij deze 'buurman': in innovatie, in sociale en duurzame inzetbaarheid en in grondstoffen. 

Sluit gratis online aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren