Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Renoveren met Lamikon LongLife kozijnen: slim en duurzaam

do 25 apr 2019

De laagste U-waarden, laagste onderhoudskosten én de laagste milieubelasting. Met Lamikon LongLife ramen, deuren en (intrek)kozijnen biedt Verweij Houttechniek voor elk renovatieproject een slimme oplossing.

De Lamikon LongLife collectie biedt een slimme bandbreedte als het gaat om het maken van de juiste keuze, passend bij uw (energetische) ambitie en budget. Ontdek de innovatieve eigenschappen.

Optimale U-waarde

Lamikon LongLife biedt ramen, deuren en kozijnen met verschillende U-waarden. Allemaal BCRG-geregistreerd (voormalig ISSO). Verweij Houttechniek berekent welk Lamikon LongLife product voor uw renovatieproject geschikt is. Bijvoorbeeld:

  • Lamikon LongLife:              U-waarde 1,39, dubbelglas
  • Lamikon LongLife+:            U-waarde 1,03, tripleglas
  • Lamikon LongLife++:          U-waarde 0,79, tripleglas

Alle Lamikon LongLife ramen en kozijnen zijn gemaakt van naaldhout. Naaldhout heeft grotere ‘luchtwegen’ dan hardhout, waardoor het extra goed isoleert. Vocht, hitte en vorst krijgen geen kans door de afdichting van de kopse kanten, gepatenteerde flexibele epoxyverbindingen en een Woodstone aanslag- en afdekprofiel op de horizontale delen.

TCO-proof

Met Verweij Houttechniek geldt voor elk project een optimale Total Cost of Ownership (TCO). Dankzij het slimme productieproces heeft het uiteindelijke product lage onderhoudskosten. Zo wordt alle productie inhouse gedaan, óók de beglazing en het aflakken. In geconditioneerde ruimtes, zodat temperatuur en vocht het hout niet kunnen aantasten. Samen met het slimme detailwerk van de Woodstone profielen en epoxyverbindingen zorgt dit voor een extra lange levensduur en lage onderhoudskosten. Verweij Houttechniek biedt dan ook 15 jaar garantie op de Lamikon LongLife systemen.

Om verschillende kostenscenario’s te berekenen is een rekentool - het KozijnKompas - ontwikkeld. In samenwerking met geselecteerde bedrijven biedt Verweij Houttechniek ook Lamikon-onderhoudscontracten.

Laagste milieubelasting

Met het DUBOkeur® bewijst Verweij dat Lamikon LongLife de duurzaamste keuze is. Zo komt het naaldhout uit verantwoord beheerde Europese bossen. Dit betekent dat CO2 veilig blijft opgeslagen en dat de uitstoot bij transport beperkt blijft. Tijdens de gehele levenscyclus komt er minder CO2 vrij en zijn de schaduwkosten lager dan bij andere type kozijnen.  

Daarbij groeit naaldhout opnieuw aan en is na 50 tot 60 jaar weer geschikt voor bewerking. Dat is gelijk aan de minimale levensduur van Lamikon LongLife producten. Al met al een circulair product.

Hoge glansgraad

Naaldhout heeft nog een voordeel: met het aflaksysteem van Verweij Houttechniek is de glansgraad van het eindproduct bewezen hoger. Het geeft het kozijn een mooie uitstraling en goede bescherming.

Minimale bewonersoverlast

Renoveren met Verweij Houttechniek betekent ook: minimale bewonersoverlast. Alle deuren, ramen en (intrek)kozijnen worden per woning ingemeten en pasmaat geproduceerd. Daarbij worden de producten in de fabriek direct beglaasd, afgelakt en voorzien van hang- en sluitwerk. Hierdoor is snelle montage mogelijk.

100% maatwerk

Elk renovatieproject is maatwerk. Daarom kan elk Lamikon LongLife product er op 1001 manieren uitzien. Letterlijk, want er zijn volop opties voor hang- en sluitwerk, beglazing, lakkleur en overige detaillering. Ook zijn alle producten verkrijgbaar met tripleglas.

Optie: revitalisatie

Blijkt bij de opname van de kozijnen en de berekening van de TCO dat volledige vervanging van ramen, deuren en kozijnen niet rendabel is? Dan biedt Verweij Houttechniek, in samenwerking met partners, Lamikon SecondLife aan. Bestaande kozijnen worden gerevitaliseerd en de draaiende delen (ramen en deuren) worden vervangen door Lamikon LongLife producten. Dit biedt voordelen: minder CO2-uitstoot, minder kosten en minder bewonersoverlast.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Lamikon LongLife ramen, deuren en (intrek)kozijnen? Lees meer op de website van Verweij Houttechniek. Of stel uw vragen direct via verkoop@verweij-ht.nl of telefoonnummer 0348 - 688 282.

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren