Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Re­no­ve­ren in een bloem­kool­wijk: lo­gis­tie­ke uit­da­ging op­ge­lost

Inge Sijpkens - 26 januari 2022

Samen met woningcorporatie JOOST brengt KnaapenGroep 91 woningen in een bloemkoolwijk in Rosmalen 3 labelsprongen vooruit: van D naar A en van C naar A+. Een renovatie inclusief compleet nieuw dakpakket, in zo'n smalle wijk met weinig opslagplek, dat mag met recht een logistieke uitdaging worden genoemd. Inmiddels weet Knaapen: het is zelfs mogelijk de logistiek zo in te richten dat er geen vrachtwagen de wijk in hoeft. Hoe ze dat deden vertellen ze in dit artikel. Een interview met projectleiders Anita Busio (JOOST) en Bob Hermans (Knaapen).

tekst: Inge Sijpkens, beeld: Jesse Vermeer.

Eerder had JOOST in deze buurt al een proefblok onder handen genomen, vertelt Anita Busio. “Alle dakplaten lagen toen op de parkeervakken voor de huizen en de weg moest een paar keer worden afgesloten. Dat vonden de bewoners niet fijn.”

“Dus toen we voor deze wijk een plan gingen maken wisten we, er moet extra aandacht zijn voor de logistiek. De klankbordgroep van bewoners hamerde daar ook op. In de aanbesteding beoordeelden we de Plannen van Aanpak daarom niet alleen op de prijs, maar in grote mate ook op het plan voor de logistiek en de bewonerscommunicatie.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

bekijk ook
zie ook
boek
Essay, De Toekomst van de woningvoorraad Essay, De Toekomst van de woningvoorraad

De toekomst wordt bepaald door het verleden. Daarom moet je begrip hebben van wat er is gebouwd, voo...

€ 19,95
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren