Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Renovatie 35 woningen Muntmeester Uden

Duurzame gevelrenovatie 35 woningen aan de Muntmeester in Uden - 9 maart 2023

Woningcorporatie Area verhuurt ruim 8.500 woningen en wil dat je hier goed kan wonen, in een prettige omgeving waar bewoners oog hebben voor elkaar. Zo ook aan de Muntmeester in de wijk Uden-Zuid. Als onderdeel van de Resultaatgericht Samenwerken (RGS)-overeenkomst zijn hier de gevels van 24 woningen en 11 appartementen gerenoveerd door Dusol Vastgoedonderhoud. Verweij Houttechniek verving alle kozijnen, ramen en deuren.

Dusol Vastgoedonderhoud verzorgt alle mogelijke werkzaamheden rondom de zorg voor vastgoed. Jan Verstappen, projectleider bij Dusol, vertelt: “Dusol onderhoudt meerdere complexen voor Area onder de hoed van RGS. Aan de Muntmeester is de hele gevel gerenoveerd door het vervangen van de kozijnen, reinigen en impregneren van de gevel en uitvoeren van schilderwerk aan het beton. Ook zijn meteen de waterkerende voorzieningen gerepareerd en hersteld, zodat alles er weer netjes uitziet.”

Krachten bundelen

We spraken ook met Toon van den Brand, projectmanager bij Area, die zich bezighoudt met onderhoud, renovatie en duurzame innovatie: “Wij staan dicht bij onze bewoners en ketenpartners. Samen met hen werken we op een vernieuwende manier aan duurzame woningen in levendige wijken. We weten wat we kunnen én waar anderen goed in zijn. Dus bundelen we de krachten met mensen en organisaties die dezelfde doelen hebben als wij. De methode van Resultaatgericht Samenwerken biedt ons hierbij de continuïteit die we willen.”

Voor het onderhoud aan de 24 woningen en 11 appartementen aan de Muntmeester in Uden werd - in samenwerking met onderhoudspartner Dusol - het complex geschouwd en werden meerdere scenario’s uitgewerkt. Jan vertelt: “Vanuit technisch, financieel, duurzaam én bewonersoogpunt is gekozen voor totale vervanging van de kozijnen met het Lamikon LongLife kozijnsysteem van Verweij.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

zie ook
boek
Jan Rotmans-boekenpakket Jan Rotmans-boekenpakket

Bestel de bestsellers 'In het oog van de orkaan' en 'Verandering van tijdperk' van Jan Rotmans nu te...

€ 44,90
boek
Toolkit Duurzame Woningbouw II Toolkit Duurzame Woningbouw II

De succesvolle Toolkit Duurzame Woningbouw is geactualiseerd! De vernieuwde versie is aangepast aan...

€ 49,00
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren