Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Renda on tour De Haren

- 19 mei 2023

De gebiedsontwikkeling van de wijk De Haren in Den Bosch is één van de meest complexe en grootschalige opgaves voor woningcorporatie Zayaz. Huybregts Relou mag in deze wijk de renovatie voor haar rekening nemen. Tijdens de Renda on tour op 11 mei deelden Zayaz en Huybregts Relou alle in's en outs over dit bijzondere project.

Alvorens de inhoud in te duiken werd de deelnemers gevraagd om op een luciferdoosje te schrijven wat ze kwamen halen. Vooral inspiratie en andere mensen ontmoeten kwam naar voren. Vervolgens introduceerden Paul Uppelschoten, Directeur bij Huybregts Relou, Merlijn Meeus, Programmamanager bij Zayaz en Stijn Heesbeen, Projectmanager bij KAW Architecten het project. De gebiedsontwikkeling bestaat uit de renovatie van 300 woningen in 3 fases en de sloop-nieuwbouw van 4 blokken. Daarnaast wordt er onder de titel #onzebuurt ook een sociale buurtaanpak gemaakt zodat de bewoners samen kunnen zorgen voor een fijne buurt.

Frits van Gigch, Projectleider Zayaz en Bas van der Zanden, Planontwikkeling Huybregts Relou deelden over de renovatie. Hoe zijn ze tot een plan gekomen? Volgens Van Gigh was de ambitie vanaf het begin om met zo min mogelijk overlast een zo hoog mogelijk resultaat te behalen. Om dit voor elkaar te krijgen is Zayaz bewoners gaan bevragen. “Het gaat tenslotte vooral om de mensen. Wat zijn hun wensen? Ik ga niet zeggen hoe zij moeten wonen, dat is een ouderwetse gedachte.” Tegelijkertijd werd er ook naar de technische gebreken gekeken in de woningen aan de hand van klachten van bewoners over zaken als tocht en schimmel. De rol van Huybregts is binnen dit project niet traditioneel. Al bij de start zaten ze samen aan tafel om op gelijkwaardige basis een plan te bedenken, op basis van een intentieovereenkomst. Samen hebben de twee heren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Van der Zanden: “je hebt tijd nodig om aan elkaar te wennen, want iedereen heeft zo zijn eigen karakter. Het mag af en toe ook best even schuren, maar je moet toch samen een weg vinden om te komen tot een gezamenlijk plan.” En dat plan was ambitieus: verduurzamen op maat.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Corry van den Wildenberg - HBV-Zayaz 09 juni 2023 19:20

Wat had de HBV hier graag aan deelgenomen!!

Tijdens de Renda on tour liepen deelnemers een rondje door De Haren. Beeld: Emmy de Graaf
zie ook
boek
Essay, De Toekomst van de woningvoorraad Essay, De Toekomst van de woningvoorraad

De toekomst wordt bepaald door het verleden. Daarom moet je begrip hebben van wat er is gebouwd, voo...

€ 19,95
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren