netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

De proefwoning als platform voor kennisintegratie in ketensamenwerking
Jelle Koolwijk, Jelle Koolwijk, Hans Hoepel

di 29 november 2016
artikel

De hoeveelheid kennis die nodig is bij het maken van een bouwproject is de afgelopen decennia sterk gegroeid en verspreid geraakt over een steeds grotere groep experts. Voor woningrenovatieprojecten moet kennis over bewoners (sociaal), het vastgoed, ontwerp, bepaalde risico's en uitvoering worden geïntegreerd om tot een optimaal ontwerp te komen. Een van de doelen van ketensamenwerking bij renovatieprojecten is dan ook om verschillende experts vanaf een vroeg moment in het ontwerp te betrekken. Door ze nauw te laten samenwerken kan hun impliciete kennis, de kennis die in het hoofd zit, worden geïntegreerd in het ontwerp.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

Theo Bouwman - iGreen 29 november 2016 21:30

Interessante benadering van een typisch probleem wat alleen in de vastgoedbranche wordt gezien. Misschien verstandig dat studenten bouwkunde gaan buurten bij collega's van andere faculteiten: bij Industrieel Ontwerpen t.a.v. productontwikkeling en bij werktuigbouwkunde t.a.v. productietechniek. Zijn die 6 type proefwoningen misschien niet nodig.

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren