netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Op weg naar een gezond binnenklimaat

woe 29 nov 2017

Mitros gaat wederom op zoek naar een doorbraak. Na de badkamerchallenge van vorig jaar startte de woningcorporatie in november met de 100%GZNDwonen challenge. Met deze challenge zoekt Mitros naar de oplossing die garandeert dat huurders na renovatie een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben. Dit betekent een woning met een gezonde luchtkwaliteit zonder tocht, schimmel of teveel vocht.

Niemand wil wonen in een ongezonde woning. Mitros geeft jaarlijks 45 miljoen uit aan onderhoud en renovaties van zo’n 800 woningen. Na de renovatie ziet Mitros een aantal problemen ontstaan. Bewoners kunnen last hebben van koude tochtstroom in de woning of ondervinden geluidsoverlast door de ventilatiesystemen. Ook de bediening van nieuwe apparaten in huis, met ingewikkelde instructies, wordt soms als gebruiksonvriendelijk ervaren. Tot slot zijn vochtproblemen zoals schimmel in de badkamer of keuken een bekend probleem. Met de 100%GZNDwonen challenge hoopt Mitros ook voor deze problemen een oplossing voor te vinden.

De ideale oplossing

Een renovatie kan beter, sneller en goedkoper. Met de 100%GZNDwonen challenge wil Mitros dat meer huurders een betere woning krijgen. Als de uitgaven per renovatie omlaag gaan, kunnen er meer woningen gerenoveerd worden. Een tweede doel van de challenge is dat renovaties minder ingrijpend worden doordat overlast meer wordt beperkt. Hierdoor stijgt de huurderstevredenheid. De ideale oplossing is een concept waarbij de gebruiker voorop staat. Een eenvoudig, integraal en functioneel concept dat breed toepasbaar is en dan vooral in de gestapelde bouw. Het concept kan bestaan uit een goede oplossing voor de installaties, maar mag ook breder zijn. De oplossing is niet alleen technisch van aard. Het gebruik door bewoners is minstens zo belangrijk.

Meer info over de 100%GZNDwonen challenge.
 

Reacties

bekijk ook

Copyright 2018 Aeneas Media

Verdiepingssessie Hostmanship

Met Jeroen aan de slag met branche specifieke thema's?

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren