Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Ontketen je netwerk

'We beseffen dat we elkaar nodig hebben, maar leven nog in onze eigen bubbel' - 26 januari 2023

Vraag het een willekeurige relatietherapeut, en die zal het beamen: vertrouwen, wederzijds begrip en open communicatie zijn de basis van elke goede relatie. Niet alleen privé, maar ook binnen professionele samenwerkingen. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk betekent het compromissen sluiten, geven en nemen, vertrouwen hebben, en vooral: je kunnen verplaatsen in de ander. Wie dat als geen ander kan? Degenen die aan beide kanten van de samenwerking hebben gestaan. Zoals Luc Reusken, Frans Brouwers en Stan van den Thillart. Zij kennen alle drie zowel de corporatie als de aannemerswereld van binnenuit. Een gesprek over onder andere onderbuikgevoel, geld, risico, imago en innovatie.

Corporaties werken stroperig, zijn traag in hun besluitvorming en houden daarbij geen rekening met het risico dat de aannemer loopt. Bovendien is de basis van de samenwerking vaak erg persoonsafhankelijk. Bouwers zijn op geld uit, en hebben geen besef van het krachtenveld waarbinnen een corporatie moet opereren. Bovendien begrijpen zij de druk van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor corporaties niet goed.
Zomaar wat wederzijdse én enigszins stoffige (voor)oordelen uit de wandelgangen, als je corporaties en bouwers vraagt naar drempels en hindernissen binnen een transparante en gelijkwaardige ketensamenwerking.
 

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren