Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Tweede samenwerking Havensteder en Ballast Nedam

21 augustus 2012

Beter, sneller en goedkoper groot onderhoud aan woningen in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Dat is het doel van de tweede projectongebonden samenwerkingsovereenkomst Ketenintegratie, die 20 augustus ondertekend is door woningcorporatie Havensteder en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West. Aan de hand van ervaringen en verworven kennis wordt de overeenkomst jaarlijks bijgesteld.

In de samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd dat de partijen samenwerken op basis van ketenintegratie. Door gezamenlijke doelen vast te stellen is iedereen bereid om naar de beste oplossingen te zoeken, die beter, sneller en goedkoper zijn. In Schollevaar betekent dit dat ketenpartners kwalitatief goed onderhoud plegen tegen een lage prijs en met zo min mogelijk overlast voor de bewoners. Het geld dat Havensteder bespaart door efficiënter en effectiever te werk te gaan, investeert de corporatie in kwalitatief beter onderhoud. Daardoor zijn de langetermijn-onderhoudskosten lager.

Hoge rapportcijfers

In 2011 zijn de vastgestelde doelen van een eerdere samenwerkingsovereenkomst allemaal gehaald. Een voorbeeld is de versnelling van 2,5 jaar van het grootonderhoud aan 1950 woningen in Schollevaar. Het project is van een planning van 6,5 naar 4 jaar bijgesteld. De ketenpartners krijgen daarbij hoge rapportcijfers van bewoners en ook de onderlinge betrokkenheid geven bewoners een hoog cijfer: gemiddeld een 7,1. Daarnaast wordt het groot onderhoud gewaardeerd met een 7,6. Daarmee is het doel voor het jaar 2014-2015, een gemiddelde bewonersbeoordeling van een 7,5 voor groot onderhoud, al gehaald.

Streven

Het uiteindelijke streven van de betrokken partijen is een doorlooptijdverkorting van 30 procent per project, het behouden van de hoge klanttevredenheid en een verbetering van de medewerkertevredenheid van 0,5 punt per jaar. Daarnaast is in de tweede overeenkomst het maximaal aantal oplevergebreken per woning toegevoegd. In de periode tot april 2013 mag dit niet meer dan 1,7 bedragen. Vanaf april 2013 zullen de partijen dit doel verder aangescherpen.

Project Schollevaar

Voor het grootonderhoudsproject van de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel heeft Havensteder gekozen voor alternatief teamwork. Een gezamenlijke aanpak met externe partijen op basis van langetermijnvertrouwen. Het project levert naast veel werkplezier een aanzienlijke efficiëntieslag op. Lees het artikel project Capelle aan den IJssel – Schollevaar op renda.nl.  

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren