Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Partnership corporatie en drie marktpartijen

31 mei 2012

Woningcorporatie Oosterpoort gaat voor haar totale bezit van ruim 5000 woningen een partnership aan met Dura Vermeer, Hurks vastgoedontwikkeling en KlokBouw. Hiermee wil de corporatie binnen vijf jaar 20 procent besparen op het totale proces van nieuwbouw en woningverbetering, inclusief beheer en onderhoud. De vier partijen ondertekenen 31 mei de samenwerkingsovereenkomst.

Oosterpoort kent al een jarenlange traditie van samenwerken met lokale partijen, maar breidt door de samenwerking met de drie marktpartijen haar slagkracht en innovatie uit op een bredere markt. Het is de bedoeling van de corporatie om door de bundeling van kennis en innovatie meer kwaliteit met lagere kosten per woning te realiseren.

De reden dat juist voor deze marktpartijen is gekozen, is omdat zij lokale en landelijke kennis combineren, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en alle drie familiebedrijven zijn die staan voor langjarige betrouwbare samenwerking, aldus de uitleg van de corporatie.

Uniek

Het is voor het eerst in Nederland dat een corporatie op deze manier samenwerkt met de markt. “Wat deze samenwerking uniek maakt, is dat het om ons totale bezit gaat. Uitgangspunt is de totale levenscyclus van de woningen, van idee tot en met exploitatie”, zegt Eugène Janssen, directeurbestuurder van Oosterpoort.

De vier samenwerkende partijen willen gaan handelen als zijnde één organisatie. “Voor de huurders levert dit direct een aantal voordelen op, namelijk een betere aanpak en grote betrokkenheid van vaste partners bij hun woning en woonkern. Hierdoor wordt de betaalbaarheid van de woningen geborgd”, volgens Janssen.

Oosterpoort is een woningcorporatie die zich actief inzet voor ruim 5000 huishoudens in de gemeenten Groesbeek, Heumen en Ubbergen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren