Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Date gezocht met slimme renovatiepartner

7 mei 2012

Woningcorporatie QuaWonen uit Krimpen aan den IJssel wil daten met slimme renovatiepartners. De tien consortia die de corporatie het beste kunnen verleiden met een brief, hebben 21 juni aanstaande een speeddate te pakken. In de brief moeten de consortia een plan van aanpak opnemen om 240 woningen zo te renoveren dat ze nog 50 jaar meekunnen.

Slim & Snel is een programma van de SEV om jarenzestig- en zeventigwoningen grootschalig en duurzaam te renoveren. QuaWonen is een van de vier corporaties die deelneemt aan dit experiment, en de corporatie is de eerste die marktpartijen uitnodigt om zich te melden. Met een advertentie in vakblad Cobouw op 10 mei en via sociale media roept QuaWonen geïnteresseerde partijen op om deel te nemen aan het vernieuwende renovatieproject Slim & Snel Krimpen aan den IJssel. Kern van de vernieuwing is: de beste oplossing door de kennis van bouwpartijen te benutten én een intensieve samenwerking tussen alle betrokkenen waardoor faalkosten dalen.

De beste oplossing

Voor Slim & Snel geldt dat er niet wordt gewerkt met vergaande technische specificaties waarin alles tot in detail is uitgewerkt. De gedachte is dat ieder­een doet waar hij goed in is. Voor bou­wers is dat bouwen. QuaWonen geeft aan dat de corporatie dus niet voor de bouwers gaat bedenken hoe de beste oplossing er uitziet. Dat moeten zij zelf doen. De eisen van QuaWonen, de zogenoemde uitvraag aan de markt, zijn dan ook gesteld op hoofdlijnen.

Gelijkwaardig samenwerken

De corporatie vraagt bouwpartijen om samenwerkingsverbanden te vormen. De voorwaarde is dat zij daadwerkelijk als gelijkwaardige partners optrekken. Het idee is dat continu goed afstemmen een vlotte uitvoering bevordert. Het hele traject verloopt onder begeleiding van de SEV, en procescoaches ondersteunen de consortia in het samenwerkings- en ontwikkelproces.

Bewoners participeren

Bewoners spelen natuurlijk een belangrijke rol in de selectie. QuaWonen heeft hen vanaf het begin betrokken bij de voorbereidingen. Via een enquête en groepsgesprekken hebben zij wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt, waar consortia met hun plan op moeten inspelen. Verder hebben zij daadwerkelijk een stem op het moment dat er besluiten worden genomen over met welke partij(en) verder wordt gegaan.

Planning

Na de speeddate op 21 juni worden drie consortia geselecteerd, die na de bouwvakvakantie zes weken hebben om een duurzaam en innovatief renovatieplan te bedenken. Op 1 november staat de finale jurybijeenkomst gepland waar uit de drie voorstellen het winnende consortium wordt gekozen. De werkzaamheden beginnen naar verwachting eind 2012, begin 2013.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren