Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Concept: hergebruik na sloop

16 mei 2012

De vernieuwing van Stadstuin Overtoom in Amsterdam is 11 mei van start gegaan. De sloop werd officieel geopend door wethouder Paulus de Wilt. Stadstuin Overtoom is het eerste project waarbij het concept Co-Green wordt toegepast.

Co-Green is een concept voor duurzaam slopen, bouwen en bewonen van vier bedrijven: woningstichting Eigen Haard, ontwikkelaar en bouwbedrijf ERA Contour, amoveerbedrijf Oranje en KOW Concept, Design, Development. Zij bekostigen de meerprijs van duurzame wijken met een innovatieve en intensieve samenwerking. Het concept kan op meerdere projecten worden toegepast.

Stadstuin Overtoom

Bij het eerste project in Amsterdam worden 352 sociale huurwoningen en 8 bedrijfsruimten gesloopt. 90 Procent van het sloopmateriaal wordt vervolgens hergebruikt voor energieneutrale nieuwbouw. Er komen 460 woningen (30 procent sociale huur, 20 procent vrije sector en 50 procent koop) voor terug en kleinschalige, wijkgebonden bedrijfsruimten. Alle energie en water die nodig zijn voor het project worden bespaard of duurzaam opgewekt op de plek zelf, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren