Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Bijlmerflat alsnog gesloopt

6 januari 2011

Het doek lijkt gevallen voor de flat Kleiburg, een van de laatste klassieke Bijlmerflats in Amsterdam Zuidoost. Woningcorporatie Rochdale heeft bij het stadsdeel een vergunning aangevraagd om het hele complex te slopen.

Tot voor kort lag er een plan op tafel om slechts één van de vier flatblokken te slopen en de resterende drie geschikt te maken voor studentenhuisvesting en verkoop. De meeste bewoners van Kleiburg hebben hun flat in de afgelopen maanden verruild voor een nieuwe woning in de buurt.

Als het aan Rochdale ligt, zal in mei worden gesloopt. ''Een gezonde toekomst van Kleiburg is financieel onhaalbaar,'' vertelt een woordvoerder over de nieuwe inzichten. ''Alle scenario's zijn uitgebreid doorgenomen. Tot onze spijt hebben we deze conclusie moeten trekken.'' Het stadsdeel wil niet zonder meer een sloopvergunning afgeven. De woningcorporatie is gevraagd een aantal argumenten voor sloop op papier te zetten, zodat in het voorjaar een besluit kan worden genomen. Het stadsdeel was tot op heden voorstander van renovatie.

In Renovatie 2010/3 is aandacht besteed aan de renovatie van flat Grubbehoeve, ook in de Bijlmermeer.

Lees meer over de ontwikkelingen rond Bijlmerflat Kleiburg in het dossier op renda.nl.

Bron: het Parool

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren