Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Innovations has a deprecated constructor in /home/renda/domains/renda.nl/public_html/protected/core/models/innovations.php on line 3
Home /

Kunstwerk voor de wijk Overvecht in Utrecht

di 31 jan 2023

Het kunstwerk op de 23 meter hoge gevel van een flatgebouw aan de Vulcanusdreef werd aangeboden door Sigma Coatings, woningcorporatie Mitros en HoogWerkt verhuurbedrijf voor bouwapparatuur. Rosalie de Graaf, streetartist RoosArt, heeft het ontwerp gemaakt in overleg met de opdrachtgevers en bewoners. Gekozen is voor een beeld dat natuur en diversiteit als thema heeft.


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; YoutubeBlock has a deprecated constructor in /home/renda/domains/renda.nl/public_html/protected/templates/blocks/youtube/class.youtube.php on line 3

“Voor het eerst dat ik mijn werk uit handen moet geven; ik heb vandaag 20 man ‘personeel’ dat voor mij alle vakjes inkleurt”, zegt De Graaf, “een heel nieuwe ervaring. Ik heb de contouren van het kunstwerk op de muur gezet en per vak aangegeven welke kleur erin moet komen. De schilders gaan vervolgens, in de hoogwerker, de kleuren aanbrengen.”
De muurschildering is een cadeau aan de wijk Overvecht. Het idee hiervoor kwam spontaan tot stand in een overleg dat PPG, Mitros en HoogWerkt hadden. Toen ook de buurtbewoners enthousiast bleken over het idee, is de uitvoering in korte tijd op poten gezet.

Wij wilden een kleurrijk cadeau schenken, een eyecatcher die de buurt nog mooier maakt

Rocco van Dick, PPG key accountmanager Sigma Coatings

“De PPG SprayMaster is een draagbaar spuitsysteem, speciaal ontworpen voor het spuiten van buitenhoutwerk met minimale overspray. Een muurschildering is perfect om te laten zien dat zelfs dit precisiewerk geen probleem is voor de PPG SprayMaster. We hebben onze klanten uitgenodigd mee te doen en 20 schilders leveren een bijdrage met hun eigen PPG SprayMaster.”
Naast alle creatieve activiteit is schilder- en verfexpertise aanwezig voor het geven van uitleg en tips. Toeschouwers kunnen onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers kijken hoe het kunstwerk tot stand komt.

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren