Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Inzicht in materiaalstromen als onderdeel van circulair vastgoedbeleid

- 26 april 2023

Woningcorporatie Area zet grote stappen om de circulaire doelstellingen te behalen voor de ruim 8.700 woningen die zij beheren. Area heeft zich namelijk als doel gesteld om in 2035 100% circulair te werken. Dit ambitieuze doel vraagt om een voortvarende aanpak. Daarom stelden zij zich in 2022 ten doel om hun circulair vastgoedbeleid vast te stellen. Om dit te bereiken heeft Stichting W/E adviseurs de materiaalstromen van woningcorporatie Area in kaart gebracht. Door inzicht te hebben in de materiaalstromen kunnen woningcorporaties vervolgens de materiaalstromen circulair gaan inrichten.

Materiaalstromen

Woningcorporatie Area heeft hun circulair vastgoedbeleid vastgesteld aan de hand van de ABCD-methode van The Natural Step, deze methode bestaat uit vier stappen. Stichting W/E adviseurs heeft invulling gegeven aan de tweede stap uit deze methode, het in kaart brengen van de huidige realiteit. Dit is gedaan door middel van een onderzoek naar de materiaalstromen van de vastgoedactiviteiten van Area. Area krijgt door middel van het materiaalstroom onderzoek inzicht in de in gewicht (tonnen) en de milieubelasting van de in-, en uitgaande stromen door haar vastgoed, onderverdeeld naar vastgoedactiviteit en materiaal. 

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren