Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Impact op mens én planeet

- 12 oktober 2023

Stel je voor dat je jouw huis kunt inrichten met meubels die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om je heen. Duurzaamheid en circulariteit zijn tegenwoordig steeds belangrijker. Het doel van een circulaire economie is een wereld zonder afval. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van circulaire inrichting met Moving-In, een bedrijf dat meubels verhuurt en een duidelijke missie heeft om wereldwijd woningen en gemeenschappen sociaal en circulair in te richten.

Moving-In wil organisaties ontzorgen op het gebied van woninginrichting; van het verhuren van meubels voor een tijdelijk thuis, tot het volledig inrichten en stofferen van meerdere woningen. Het idee achter circulaire inrichting is om producten en materialen zo lang mogelijk in gebruik te houden en ze aan het einde van hun levenscyclus te recyclen of hergebruiken, in plaats van ze als afval te beschouwen. Bij Moving-In zorgen ze dat een meubelstuk opnieuw gebruikt kan worden, ook als het beschadigd is. Dit verlengt de levensduur van het meubilair aanzienlijk en vermindert verspilling. “Wij geloven in duurzaam ondernemen en zien dit niet als optie maar een must. Wanneer het meubilair na de huurperiode weer bij ons terugkomt, wordt het professioneel gereinigd en gecontroleerd op schade of verkleuring. Komt er een meubel terug met schade of is het verkleurd? Dan repareren wij deze zodat het opnieuw kan worden gebruikt voor een volgende woninginrichting. Op deze manier geven wij meubelstukken een tweede, derde, vierde en soms wel een vijfde leven”, aldus Ruben Oraile, eigenaar van Moving-In.

Wij geven meubelstukken een tweede, derde, vierde en soms wel vijfde leven.

Moving-In streeft ernaar om meubels minimaal 10% langer mee te laten gaan voor 2027 en streeft ernaar om elk kwartaal één product te vervangen door een Cradle to Cradle variant. Zo dragen ze bij aan een circulaire economie. “Op dit moment hebben we één product in het assortiment dat Cradle to Cradle is. Dit is het rolgordijn, gemaakt van petflessen. Verder verhuren we bij de interieurstijl “Modern Living” ook een bank waarbij de stof volledig bestaat uit gerecyclede petflessen”, vertelt Ruben. Naast het hergebruik van meubels heeft Moving-In ook een interieurstijl “Back to nature” waarbij ze bij de inrichting gebruik maken van zoveel mogelijk duurzame en ecologische materialen. Het materiaal bestaat uit een sterke, stevige maar zachte stof waaraan veel certificeringen zijn toegekend en heeft een rijke, matte uitstraling. Moving-In heeft een gevarieerd aanbod van stijlen en klanten kunnen zelf hun pakket samenstellen, waardoor er voor ieder budget wat te bieden is.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Ruben Oraile, eigenaar van Moving-In
Ruben Oraile, eigenaar van Moving-In
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren