netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Het geluk ervaren
Dionne Verstegen, Dionne Verstegen

do 21 december 2017
artikel

Birgit Dulski en Anke van Hal vroegen bewoners uit eco-wijken wat ze nu écht waarderen in de woning en de wijk. Het doel: leren waar zij gelukkig van worden. Want, alleen als bewoners geluk ervaren zijn ze bereid de vaak minder aantrekkelijke energetische maatregelen voor lief te nemen. Tijdens de Renda workshop op 7 december deelden Dulski en van Hal hun lessen en ervaringen.

De eerste eco-wijken ontstonden in de jaren 90. Birgit Dulski onderzocht onder andere de volgende zes wijken: Ecolonia in Alphen aan de Rijn, Ecodus in Delft, Morrapark in Drachten, Drielanden in Groningen, GWL-terrein in Amsterdam en EVA-Lanxmeer in Culemborg. Toen de wijken gebouwd werden hadden ze allemaal een andere focus, van betaalbaarheid tot architectonische kwaliteit van duurzaam bouwen. Inmiddels is er echter ook een gemeenschappelijke deler te vinden in deze zes eco-wijken: de sociale cohesie is er erg groot. De wijk is een ontmoetingsplaats, waar zowel de eerste lichting ecologische pioniers als nieuwe bewoners werken in gemeenschappelijke tuinen en buurtfeesten organiseren.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Dag van de Bewoner 2020

Volg in november de Maand van de Bewoner in vier webinars

Meer informatie en meld je aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren