Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Het geluk ervaren

Dionne Verstegen, Dionne Verstegen - 21 december 2017

Birgit Dulski en Anke van Hal vroegen bewoners uit eco-wijken wat ze nu ├ęcht waarderen in de woning en de wijk. Het doel: leren waar zij gelukkig van worden. Want, alleen als bewoners geluk ervaren zijn ze bereid de vaak minder aantrekkelijke energetische maatregelen voor lief te nemen. Tijdens de Renda workshop op 7 december deelden Dulski en van Hal hun lessen en ervaringen.

De eerste eco-wijken ontstonden in de jaren 90. Birgit Dulski onderzocht onder andere de volgende zes wijken: Ecolonia in Alphen aan de Rijn, Ecodus in Delft, Morrapark in Drachten, Drielanden in Groningen, GWL-terrein in Amsterdam en EVA-Lanxmeer in Culemborg. Toen de wijken gebouwd werden hadden ze allemaal een andere focus, van betaalbaarheid tot architectonische kwaliteit van duurzaam bouwen. Inmiddels is er echter ook een gemeenschappelijke deler te vinden in deze zes eco-wijken: de sociale cohesie is er erg groot. De wijk is een ontmoetingsplaats, waar zowel de eerste lichting ecologische pioniers als nieuwe bewoners werken in gemeenschappelijke tuinen en buurtfeesten organiseren.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren