Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Hart voor Oekraïne

- 18 mei 2022

De oorlog in Oekraïne raakt iedereen diep in het hart. Zo ook bij iedere medewerker van Renda partner Moving-In. Het meubelverhuurbedrijf uit Almelo wil niet stilzitten en toekijken, maar helpen. Zonder enige twijfel hebben zij hun handen uit de mouwen gestoken en in korte tijd verschillende opvanglocaties van bedden en ander meubilair voorzien.

Het begon allemaal begin maart, toen een grote groep moeders met hun kinderen onderweg was vanuit Oekraïne naar de kerk 'De Banier' in Almelo, waar veldbedden voor hen beschikbaar werden gesteld. Door verschillende connecties binnen Moving-In met de kerk, kwam de vraag vanuit De Banier of Moving-In iets voor de vluchtelingen kon betekenen. Een aantal jaren geleden, in de beginperiode van Moving-In, werden er al stapelbedden gedoneerd aan de kerk, onder het mom dat het ooit van pas zou kunnen komen.

Alsof het zo had moeten zijn… De stapelbedden kwamen nu meer van pas dan ooit. De bedden lagen daar ergens in dozen opgeslagen. De medewerkers van Moving-In schoten de kerk te hulp en hebben deze bedden in een avond tijd gemonteerd. De kerk kon echter nog meer bedden gebruiken. Binnen een paar dagen tijd is er onder vrienden, kennissen, medewerkers en hun partners een team van vrijwilligers ontstaan die op een zaterdag al deze bedden hebben geleverd én gemonteerd. In totaal zijn er vijf ruimtes ingericht waar honderd bedden in zijn verdeeld. Diezelfde avond arriveerde een grote groep vluchtelingen. In plaats van een veldbedje, stond er nu een fijner bed voor hen klaar. Die week erop kwam er nog een grote groep met moeders en hun kinderen. De slaapplekken waren dan ook echt nodig. De medewerkers van Moving-In zijn enorm dankbaar dat zij deze mensen hebben mogen helpen.

Regio's door het hele land

Het woord verspreidde zich snel. Kort daarna werd Moving-In benaderd door de gemeente Almelo: hun eigen gemeente. Op dinsdag werden zij uitgenodigd voor een gesprek met de projectleider Henk Blok. Uit dit gesprek bleek dat er een grote hoeveelheid aan bedden en overig meubilair nodig waren bij Huize Alexandra. Moving-In heeft in haar magazijn ontzettend veel op voorraad en kon zodoende te hulp schieten. Om ervoor te zorgen dat hun voorraad niet te snel opraakte, moesten zij snel schakelen met hun leveranciers. Dit resulteerde erin dat zij Huize Alexandra binnen één week hebben voorzien van 305 bedden, bedtextiel, lockers en negen complete woonkamers. De gemeente was erg dankbaar dat Moving-In dit in zo'n korte termijn heeft weten te realiseren.

Na de gemeente Almelo volgden er meerdere aanvragen van gemeentes uit Overijssel, zoals de gemeente Borne en Hengelo. Ook hier heeft Moving-In door hun flexibiliteit en grote voorraad weer honderden bedden en overig meubilair weten te leveren binnen een week tijd. Ook uit andere regio's kwamen er meerdere aanvragen binnen. Zo is er ook een oud schoolgebouw voor de gemeente Helmond met onder andere 160 bedden ingericht.  Op Terschelling had Moving-In al een groot project lopen, waarbij ze de campus voor een Scheepsvaartschool hebben ingericht. Op het moment dat zij het ophalen van de inboedel gingen inplannen, kregen zij de vraag vanuit de gemeente Terschelling of zij een deel van de inboedel konden overnemen ten behoeve van vluchtelingen.

Bouwbedrijven en woningcorporaties

Naast gemeentes, ontving Moving-In ook aanvragen van bouwbedrijven en woningcorporaties. Ook zij stelden woningen, ruimtes en panden beschikbaar om vluchtelingen op te vangen. Zo heeft Heembouw een kantoor beschikbaar gesteld dat op dat moment leeg stond. Hier heeft Moving-In twee woonkamers en drie slaapzalen ingericht en tenslotte ook voorzien van raambekleding. Daarnaast hebben ze voor Gemeentelijk Woningbedrijf Renswoude twee eengezinswoningen ingericht die beschikbaar gesteld werden voor vluchtelingen.

Momenteel krijgt het meubelverhuurbedrijf uit Almelo nog steeds nieuwe aanvragen binnen van gemeentes, bouwbedrijven en woningcorporaties en zet zij alles op alles om deze binnen de planning passend te maken. Zo gingen er onlangs ook twintig nieuwe stapelbedden en veertig matrassen kosteloos naar Kiev ten behoeve van een rehabilitatiecentrum.  Alle projecten bij elkaar zijn er inmiddels 929 bedden, 1818 matrassen, 2118 bedtextiel pakketten, 600 lockers geleverd en twee eengezinswoningen en 15 woonkamers ingericht.

Reacties

Hans Foss 06 juni 2022 21:27

Fantastisch dat er nog hart verwarmende bedrijven zoals Moving-In die omzien naar die anderen die in nood zijn

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren