Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Hart voor Oekraïne

- 18 mei 2022

De oorlog in Oekraïne raakt iedereen diep in het hart. Zo ook bij iedere medewerker van Renda partner Moving-In. Het meubelverhuurbedrijf uit Almelo wil niet stilzitten en toekijken, maar helpen. Zonder enige twijfel hebben zij hun handen uit de mouwen gestoken en in korte tijd verschillende opvanglocaties van bedden en ander meubilair voorzien.

Het begon allemaal begin maart, toen een grote groep moeders met hun kinderen onderweg was vanuit Oekraïne naar de kerk 'De Banier' in Almelo, waar veldbedden voor hen beschikbaar werden gesteld. Door verschillende connecties binnen Moving-In met de kerk, kwam de vraag vanuit De Banier of Moving-In iets voor de vluchtelingen kon betekenen. Een aantal jaren geleden, in de beginperiode van Moving-In, werden er al stapelbedden gedoneerd aan de kerk, onder het mom dat het ooit van pas zou kunnen komen.

Alsof het zo had moeten zijn… De stapelbedden kwamen nu meer van pas dan ooit. De bedden lagen daar ergens in dozen opgeslagen. De medewerkers van Moving-In schoten de kerk te hulp en hebben deze bedden in een avond tijd gemonteerd. De kerk kon echter nog meer bedden gebruiken. Binnen een paar dagen tijd is er onder vrienden, kennissen, medewerkers en hun partners een team van vrijwilligers ontstaan die op een zaterdag al deze bedden hebben geleverd én gemonteerd. In totaal zijn er vijf ruimtes ingericht waar honderd bedden in zijn verdeeld. Diezelfde avond arriveerde een grote groep vluchtelingen. In plaats van een veldbedje, stond er nu een fijner bed voor hen klaar. Die week erop kwam er nog een grote groep met moeders en hun kinderen. De slaapplekken waren dan ook echt nodig. De medewerkers van Moving-In zijn enorm dankbaar dat zij deze mensen hebben mogen helpen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Hans Foss 06 juni 2022 21:27

Fantastisch dat er nog hart verwarmende bedrijven zoals Moving-In die omzien naar die anderen die in nood zijn

x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren