Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Renda Event | Gebiedsontwikkeling de Haren

Besloten Renda event 11 mei 2023

Gebiedsontwikkeling De Haren

Het begon ‘hand in hand’ met een verduurzamings- en onderhoudsvraagstuk en een protest van bewoners over vocht, tocht en schimmel, maar het eindigde in één van de meest complexe en grootschalige opgaves die woningcorporatie Zayaz ooit aanpakte: de gebiedsontwikkeling van de wijk De Haren in Den Bosch. Op 11 mei vertellen Zayaz en Huybregts Relou over hun samenwerking in de gebiedsontwikkeling van De Haren.

Deze ontwikkeling bestaat uit drie sporen:

  • Renovatie en verduurzaming door Huybregst en Relou;
  • Het maken van nieuwbouwplannen door Zayaz;
  • En een sociaal programma #onze Buurt
 

 

Huybregs Relou is op dit moment bezig met de uitvoering van de renovatie. We nemen je mee in de gezamenlijke zoektocht van het eerste idee naar de uiteindelijke uitvoering. We vertellen welke hobbels we onderweg tegenkwamen, welke keuzes er gemaakt werden en waarom. Geen op voorhand dichtgetimmerde seriematige aanpak met procesbeschrijvingen, maar een organisch verlopende, designdenkende zoektocht in visie, vertaling en uitvoering én de grote bewonersbetrokkenheid. Met als belangrijkste uitgangspunt n=1, oftewel renovatie op maat voor elke bewoner. En in gelijkwaardige samenwerking nieuwe stijl: Inclusief cultuurshock, twijfels, vragen, uitdagingen, trots, succes en af een toe een slapeloze nacht, de voorwaarden en uitdagingen in een samenwerking op basis van vertrouwen, en de consequenties van de keuze voor n=1. En natuurlijk gaan we het dialoog en de discussie aan. 

 

 

Zayaz gaat dieper in op de twee andere sporen: toevoeging van nieuwbouw en het sociaal programma #onze buurt. De Haren is een proeftuin geworden voor de moderne woningcorporatie: hoe maak je een integraal plan, hoe pak je koppelkansen met elkaar op, hoe breng je diverse uitdagingen op verduurzamingsgebied, verdichting en sociale vraagstukken met elkaar in verbinding,

Samen delen we niet alleen de best practices, maar ook de grootste leermomenten.

Laat je inspireren door de integrale aanpak in De Haren!

Aanmelden
Aanmelden is al mogelijk via onderstaand formulier. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

In de wijk De Haren in 's-Hertogenbosch renoveert Huybregts Relou in opdracht van Woningcorporatie Zayaz ruim 300 woningen. De komende jaren worden deze woningen stap voor stap aangepakt. Een interview met Frits van Gigch, senior projectleider renovaties bij Zayaz en Bas van der Zanden, planontwikkelaar bij Huybregts Relou.

Klik voor het interview

Aanmelden voor dit event?

details

Datum & tijd

Donderdag 11 mei 2023
13.30u - 17.00u


Onderwerp

Verduurzamen op maat


Locatie

Brede Bossche School Harendonk, 's-Hertogenbosch


Kosten

Gratis voor partners en leden met een compleet lidmaatschap

In samenwerking met

Huybregts Relou en Zayaz
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren