Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Een solide toekomst

Jos van der Linde - 15 december 2021

De energietransitie biedt ook mogelijkheden om esthetische waarde toe te voegen aan woningen. Maar is dat ook mogelijk bij gebouwen die meer dan een halve eeuw oud zijn? Een betere referentie dan de Laurentiusstraat in Huissen is nauwelijks te vinden. Door het ontwerp van opZoom architecten zal de oorspronkelijke architect ongetwijfeld opveren van vreugde. De toevoegingen die werden gedaan staan in verhouding tot het originele ontwerp en voegen tegelijk zo veel toe dat de appartementen van Waardwonen een solide toekomst tegemoet gaan.

Waardwonen bracht deze opdracht via Design & Build op de markt. Dat vraagt een andere vorm van planontwikkeling dan normaal. Uitvoerder Wilko Korthouwer van Van Wijnen vertelt wat het inhoudt: “Bij een Design & Build uitvraag ontwikkel je als aannemer het plan van A tot Z. Van het ontwikkelen van het plan, tot het kiezen van een architect, constructeur, installateur, onderaannemers en leveranciers. Wij zijn als Van Wijnen verantwoordelijk voor het complete proces. Een goede samenwerking is hierbij van groot belang. Het gaat echt om het vertrouwen in elkaar en dat hebben we in de afgelopen jaren opgebouwd met onze vaste ketenpartners. Dat is voor onze ketenpartners voordelig, omdat we op elkaar zijn ingespeeld en ze gegarandeerd werk hebben. Ik ben ook echt trots dat we samen met onze architect opZoom, onze onderaannemers en leveranciers een prachtig plan hebben ontwikkeld.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Beeld: NDDI, Ruurlo
bekijk ook
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren