Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Een nieuwe generatie

Een nieuwe kijk op het vinden en behouden van dakspecialisten Anne de Jong - 30 november 2020

In de bouw is het personeelstekort de afgelopen jaren flink gegroeid en dit probleem wordt alleen maar groter. Ook Renda-partner Weijerseikhout heeft moeite met het aantrekken van geschikt personeel. De grootste uitdaging voor de dakvernieuwer in Groesbeek zit in de instroom van nieuwe collega's en het begeleiden van oudere collega's richting een goede uitstroom. Benieuwd hoe Weijerseikhout dat aanpakt? Lees dan verder!

Om meer nieuwe initiatieven op te zetten heeft Weijerseikhout een subsidie toegewezen gekregen van de Provincie Gelderland voor sociale innovatie. Initiatiefnemer Koen Verharen legt uit: “Het subsidietraject maakt het mogelijk om nog meer te investeren in opleidingen, leermeesters aan te stellen en nieuwe werkmethodes te ontwikkelen. Ook is de subsidie ingezet voor de ontwikkeling van een aantrekkelijke wervingscampagne om zo jongeren, maar zeker ook ouderen, te enthousiasmeren voor ons mooie vak.”

Inzicht door arbeidsmarktonderzoek

Maar hoe vind je nieuwe medewerkers in een arbeidsmarkt waar zo ontzettend veel vraag is? Hiervoor was allereerst beter inzicht in de doelgroep “dakspecialist” noodzakelijk. Wat vinden dakspecialisten belangrijk bij het kiezen van een werkgever? En wat lezen, kijken en luisteren ze? Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en diepte-interviews is onderzocht wat de dakspecialisten van Weijerseikhout belangrijk vinden. Er is bewust gekozen voor een onderzoek bij de eigen medewerkers aangezien zij qua functie, opleidingsniveau, leeftijd, interesses en mediagebruik een goede afspiegeling vormen van de doelgroep.

Wanneer ik op zoek zou gaan naar een nieuwe baan vind ik werksfeer het allerbelangrijkste.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

bekijk ook
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren