Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Een duurzame samenwerking

Claudia Vleeschhouwer - 11 januari 2019

De gemeente Tilburg werkt samen met onder meer woningcorporatie WonenBreburg aan het versneld realiseren van goedkope huurwoningen. 800 energieneutrale en betaalbare sociale huurwoningen extra in de periode tot 2020 om precies te zijn, zoals vastgelegd in het convenant Taskforce Betaalbaar Wonen. Het aandeel van WonenBreburg hierin is 300 woningen, bovenop hetgeen al op de planning stond. Werk aan de winkel dus. Om te beginnen aan de Hendrik van Tulderstraat waar 22 BENG-woningen gebouwd worden volgens het principe van regisserend opdrachtgeverschap.

Voor de ontwikkeling van het eerste BENG-project heeft WonenBreburg gekozen om samen te werken met Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. Don Sinot, Projectmanager bij WonenBreburg, en Jasper Jansen, Planontwikkelaar bij Giesbers, vertellen er graag meer over.

Duurzame stappen zetten

Sinot: “Dit type woningen sluit aan bij onze visie op een duurzame woningvoorraad. Wij hebben als corporatie een duurzaamheidsambitie. De rode draad daarbij is energiezuinig, wat zowel het klimaat als de woonlasten en het wooncomfort ten goede komt en daar zijn onze huurders ook weer blij mee. Maar dat brengt ook knelpunten voor ons met zich mee. Dit is ons eerste project volgens het BENG-principe. We willen duurzame stappen zetten maar niet te veel risico nemen.”

“De energiezuinige aanpassingen mogen bijvoorbeeld niet het gebruiksgemak voor de huurder in de weg staan. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan gemakkelijk te bedienen installaties. Zo worden er op de verdieping in de woningen radiatoren geplaatst in plaats van vloerverwarming omdat de werking daarvan niet altijd duidelijk is. Met vloerverwarming duurt het immers langer voordat een ruimte op temperatuur is, waardoor er klachten kwamen.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Claudia Vleeschhouwer

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren